Pääministeri Marin Ylelle: Tästä syystä THL:n näkemys ravintolarajoituksista ohitettiin – "Emme voi pitää yhteiskuntaa kiinni varmuuden vuoksi"

Tällaisissa tunnelmissa helsinkiläiset juhlistivat koronarajoitusten poistumista 4:14
Tällaisissa tunnelmissa helsinkiläiset juhlistivat koronarajoitusten poistumista.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomen koronavirustilanne on sen verran hyvä, että entiset rajoitukset eivät olleet enää perusteltuja. Marin kertoi asiasta Ylen haastattelussa.

Marin katsoo, että ravintolatoimintaa tuli avata, koska myös esimerkiksi Uudellamaalla kokoontumisrajoitukset päättyivät.

Pääministerin mukaan ravintolat olisivat joutuneet epätasa-arvoiseen asemaan, jos hallitus olisi noudattanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ravintolarajoitussuositusta.

Marin toteaa Ylen haastattelussa, että suuri osa suomalaisista on jo saanut kaksi koronarokoteannosta.

– Heillä (rokotetuilla) on tarve ja täysi oikeus päästä elämään normaalimpaa elämää. Emme voi pitää yhteiskuntaa loputtomasti kiinni varmuuden vuoksi, Marin toteaa.

THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen totesi aiemmin, että olisi vielä pitänyt kiinni tiukemmista ravintolarajoituksista.

– THL ei ole ollut hirveän innostunut siitä, että ravintolat vielä vapautetaan. Suoraan sanoen oltaisiin voitu odottaa tämä viikko ja katsoa, kuinka käy, Salminen totesi.

Salminen kuitenkin piti perjantaista koronarajoitusten poistamista merkkipaaluna, johon on pyritty. Salminen on rokotuskattavuuden nostamisesta samoilla linjoilla HUSin Asko Järvisen kanssa.

– Mitä enemmän ihmiset ottavat rokotteita, sen pienempi vakavan sairastumisen riski on.

Lue myös:

    Uusimmat