Mainos

Pääministeri Juha Sipilä jättää keskustan puheenjohtajan paikan: "Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia"

7:30
Sipilän ilmoitusta ruodittiin tuoreeltaan MTV Uutiset Livessä

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä jättää paikkansa.

Pääministeri Juha Sipilä jättää keskustan puheenjohtajuuden syyskuussa. Sipilä kertoo asiasta blogissaan sekä Twitter-tilillään.

– Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7. syyskuuta 2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka, hän kirjoittaa Twitterissä.

Sipilä toteaa kirjoituksessaan keskustan kokeneen historiallisen suuren vaalitappion sunnuntain eduskuntavaaleissa.

– Minulle rakkaan kansanliikkeen kannatusheilahtelut ovat olleet tämän vuosituhannen aikana rajuja. Keskusta on saanut suurta luottamusta ja sen myötä vastuuta. Puolue on kokenut myös luottamuksen ja vastuun kääntöpuolen. Ne ovat tälle 113-vuotiaalle puolueelle kipeitä hetkiä. Nyt, puolueen puheenjohtajana, kannan vastuun viimeisimmästä raastavasta vaiheesta, Sipilä kirjoittaa.

Puheenjohtajan mukaan keskustan vaalitulos käydään huolella läpi ja puolue tarvitsee syvä-analyysin vaalitappion syistä.

– Vaalitulos ja kansanliikkeen voima eivät ole koskaan yhdestä henkilöstä kiinni, mutta yksi ihminen voi hidastaa sen voimaantumista. Puolueiden puheenjohtajat ja varsinkin pääministeri kuluvat nopeasti puolueensa keulakuvina. Näin on käynyt minullekin. Puolueen puheenjohtajana minun vastuuni on joka tilanteessa ajatella ja vaalia Keskustan etua. Tulen jatkossakin toimimaan puolueen hyväksi kaikissa niissä tehtävissä, joita saan hoitaa, Sipilä toteaa.

– Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee Keskustalle uuden puheenjohtajan 7. syyskuuta 2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka. Teen sen sydämestäni ja suurella kiitollisuudella Keskustaa ja keskustalaisia kohtaan. Kiitän kaikkia keskustalaisia vahvasta ja lämpimästä tuestanne. Se on auttanut jaksamaan.

Pääministerin mukaan keskusta ansaitsee uuden ja innostavan alun. Sipilän mukaan puolue aloittaa uudistustyön ja laatii uudistusohjelman.

– Puolueen vahva tulevaisuus pohjustetaan uuden puheenjohtajan voimin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja