Päälläseisonta on uusi hittiliike: Älä silti ryntää kokeilemaan!

Jotkut väittävät päällä seisomisen lisäävän hiusten kasvua ja jopa nuorentavan, mutta lääkärit eivät tähän usko. Päällä ei saa seisoa, ellei tiedä, mitä on tekemässä. 

Joogassa päälläseisontaa pidetään eräänä tärkeimmistä asennoista. Asennolla väitetään olevan lukuisia terveyshyötyjä: se lisää verenkiertoa päähän ja saattaa siten stimuloida aivoja, rauhasia ja hormonituotantoa, urheilupsykologi Rhonda Cohen kertoi Daily Mailille.

– Hormonien, kuten estrogeenin, adrenaliinin, dopamiinin ja melatoniinin tuotanto saattaa lisääntyä, jolloin mieliala, seksuaalinen halukkuus ja energiataso paranevat, Cohen kuvailee.

Cohenin mukaan kehon kääntäminen ylösalaisin voi vähentää selkäkipua ja parantaa myös keskivartalon lihaksia. Jotkut väittävät päällä seisomisen lisäävän hiusten kasvua ja jopa nuorentavan, mutta lääkärit eivät tähän usko.

– Veren virtaus kasvojen alueelle toimii jo erinomaisesti. Epäilen, että ylösalaisin kääntyminen toisi minkäänlaista huomattavaa lisäetua, iholääkäri Sam Bunting totesi lehdelle.

Silmälääkäri ja kirurgi Ali Mearza muistuttaa, että pääseisonta nostaa verenpainetta ylävartalossa. Jos liikkuja kärsii korkeasta verenpaineesta tai sydänongelmista, päällä seisominen voi aiheuttaa ongelmia. Glaukoomasta kärsivillä silmän paine voi jopa tuplautua.

Päällä ei myöskään saa seisoa, ellei tiedä, mitä on tekemässä. Painoa ei saa asettaa niskalle: oikeaoppisessa liikkeessä 90 prosenttia kehon painosta lepää käsien varassa. Jos painon asettaa päälleen, voi vahingoittaa niskaansa.

Kokeile näitä päälläseisonnan sijaan:
 

Lähde: Daily Mail 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja