Paahdettuja perunankuorisipsejä ja savu-chilidippi

Perunankuorisipsit

  • 2 kg rosamundaperunoita
  • oliiviöljyä ja suolaa

Kuori perunat pienellä keittiöveitsellä hyvin paksusti, että saat perunasta n. kolme milliä paksuja, laastarin kokoisia kuorilastuja. Kuoritut perunat voi laittaa kulhossa jääkaappiin kylmällä vedellä peitettyinä ja käyttää seuraavana päivänä vaikka sosekeitossa. Levitä kuoret uunipellille leivinpaperille ja pirskottele öljyä päälle. Lämmitä uuni 180° asteeseen ja paahda perunankuoria 10 minuuttia.

Nosta pelti uunista, säädä lämpötila 250° asteeseen ja kääntele kuoria. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda, kunnes kuoret ovat rapeita ja tumman kullan värisiä. Tätä vaihetta kannattaa odottaa uuninluukun äärellä, kuoret saattavat palaa nopeasti! Suolaa valmiit perunankuoret ja tarjoa dipin kanssa. Voit valmistaa kuoret myös edellisen aterian uuniperunoiden ylijääneistä kuorista, silloin riittää suikalointi lastuiksi ja paahtaminen 250 asteessa.

Savu-chilidippi

  • 1 dl smetanaa
  • 2 dl kreikkalaista paksua jogurttia tai kermaviiliä
  • 4 punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa & pippuria
  • 1 limetin lohko
  • savustuspussi (tai pönttö, jos omistat sellaisen!)

Halkaise chilit pituussuunnassa ja kaavi siemenet teelusikalla pois. Voit halutessasi säästää ja kuivattaa siemenet muiden ruokien maustamiseen. Laita chilit sekä valkosipulinkynnet savustuspussiin. Kannattaa samalla savustaa muutakin, kuten esim. kypsäksi keitettyjä maissintähkiä, kesäkurpitsaa tai vaikka tofua. Savusta uunissa tai grillissä savustuspussin ohjeen mukaan. Kun savustus on valmis, yhdistä chilit, valkosipulit sekä jogurtti ja smetana tehosekoittimessa. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat