Ott Tänak jakoi kovaa tekstiä – Hyundai-pomo jyrähtää ”vaatimuksista”

Todella hurja tilanne – Fourmaux on lähellä jysäyttää täyttä vauhtia Tänakin perään 1:11
Video: Todella hurja tilanne – Adrien Fourmaux on lähellä jysäyttää täyttä vauhtia Ott Tänakin perään

Rallin maailmanmestari Ott Tänak teki talvella ison liikkeen, kun hän hyppäsi M-Sportilta takaisin Hyundain riveihin. Tänakin alkukausi on ollut murheellinen: hän ajoi pihalle sekä Monte Carlossa että Ruotsissa. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul ei aio kuitenkaan pyytää sitä, että Tänak muuttaisi ajotyyliään.

Päinvastoin.

– Hän on paljastanut omalla tyylillään sen, millainen vika autossa on. Ei käännetä tätä asiaa toisin päin, Abiteboul sanoi Dirtfishin mukaan.

Abiteboul viittaa "vialla" kaasupoljinongelmiin, joita on näkynyt kaikissa Hyundain i20-autoissa.

– Ihan ensimmäinen juttu, mitä meidän pitää tehdä, on puuttua tuohon asiaan. Meillä on ollut tuon kanssa vaikeuksia jo tovin ajan. Samaan aikaan auto oli varsin hyvä Monte Carlossa ja Ott pystyi rutistamaan siitä tehoja irti tietyillä alueilla. Ero oli iso esimerkiksi parin vuoden takaiseen nähden, kun hän ajoi samalla autolla Monte Carlossa, Abiteboul totesi.

Abiteboulin mukaan Hyundai ei pystynyt puuttumaan asiaan vielä Ruotsin rallin alla.

– Tuohon pitää kuitenkin puuttua ennen seuraavia kisoja, Abiteboul nyökkäili.

Hyundain virolaiskuljettaja Tänak ruoski rajusti itseään Ruotsin rallin jälkeen, kun hän ajoi taas ulos.

– Sen jälkeen, kun on tyrinyt pari kertaa, sitä odottaa vain innolla, että saisi puhtaan rallin, Tänak viittasi kauden seuraavaan osakilpailuun, Kenian Safari-ralliin.

Abiteboulin mukaan Tänak on tarjonnut jo nyt tärkeää tietoa koko tallia ajatellen. Entisen F1-pomon mukaan Tänak palkattiin juuri tämän takia eteläkorealaiseen tiimiin.

– Sitä voi sanoa, että Tänak ajaa hyvin eri tyylillä kuin esimerkiksi Thierry (Neuville), mutta samaan aikaan auton pitää sopia kaikille kuskeille. Varsinkin kun taistelemme mestaruuksista. Eikä toisin päin, Abiteboul painotti.

Rallikausi jatkuu maaliskuun lopulla Keniassa.

Lue myös:

    Uusimmat