Osoita rakkautesi ruokapöydässä – yllätä hänet näillä herkuilla!

Kaipaatko säpinää romantiikka- ja erotiikkarintamalle? Yllätä kultasi kokkaamalla hänelle herkullinen illallinen näistä kuuluisista mielihyvää tuovista ainesosista!

Atsteekkien viidennen hallitsijan, Montezuman, sanotaan juoneen 50 kuppia suklaata päivässä lisätäkseen viriiliyttään. Casanovan puolestaan kerrotaan napsineen raakoja ostereita päivittäin. Marc Antony syötti Kleopatralle viinirypäleitä saadakseen hänet kuhertelevalle tuulelle. Rakkautta ja seksuaalisia viettejä nostattavia ruokia on ollut kulttuurissamme tuhansia vuosia.

Culinary Institute of America -tutkimuslaitoksen professorin Jonathan Zeafrossin mukaan perimätietona kulkeutuneet tiedot ovat vajanaisia, mutta ruuan psykologisen vaikutusten varaan voi laskea paljon. Ruualla kun uskotaan olevan lemmekästä vaikutusta.

Zeafross suositteleekin kokkaamaan kotona romantiikan lisäämiseksi:

– Yhdistämme ruuan rakkauteen. Aterian valmistaminen jollekin osoittaa välittämistä ja sitoutumista ja että ruoka itsessään altistaa ihmiset positiivisille ajatuksille.

Hän ehdottaa myös, että kannattaa tarjoilla vuorovaikutteista ruokaa kuten fondueta tai ruokalajeja, joita voi syödä käsin. Ja jos kaikki muu menee pieleen, aina on suklaa – tuo herkku, minkä psykologiset assosiaatiot turmeltuneisuuteen ja syntiin ovat oiva oikotie viettelyyn.

Romantiikkaa nostattavat ruoka-aineet

Tässä on joitain klassisia romanttisia ja sukuviettiäkin nostattavia ruoka-aineita. Yllätä rakkaasi romanttisella illallisella, ja ota mukaan jokin näistä ainesosista!

Parsakaali

Kansanperinteen mukaan parsakaalin vihjaileva muoto sai naiset villeiksi. Laita parsaa, sieniä ja sahramia taivaalliseen risottoon, mutta jätä voilla viimeistely väliin. Laiskemman vaihtoehto: kuorruta parsa oliiviöljyllä ja paista, kunnes se on pehmennyt. Lisää päälle merisuolaa, sitruunan kuorta ja pilkottua persiljaa.

Osterit

Ostereissa on sinkkiä ja niiden uskotaan vaikuttavan positiivisesti miehiseen libidoon. Irroita kuoret ja aseta ne tarjottimelle jäämurskan päälle ja tarjoile vähärasvaisessa kastikkeessa: sekoita keskenään riisiviinietikkaa, paloiteltua inkivääriä, hienonnettua tuoretta ruohosipulia ja puserrus sitruunamehua.

Chili

Chili saa ehdottomasti suun tuliseksi ja olon hikiseksi. Kokkaa tulinen salsa, jotta voitte syöttää sitä toisillenne uunissa paistettujen nachojen kanssa – tai lusikoi sitä kalaa tai kanaa sisältävän pääruuan päälle: pilko sekaisin chiliä tomaatin, sipulin ja korianteria.

Hummeri

Hummeri on kallista, mutta törsäyksen arvoista. Jos niiden kanssa säheltäminen ruokapöydässä ei saa sydäntäsi pamppailemaan, irrota liha etukäteen, sekoita mangon, punasipulin ja kevyen kastikkeen kanssa ja sujauta ympärille salaatinlehti. Tämän voi syödä sormin!

Suklaa

Suklaa stimuloi mielialaa ja sen uskotaan helpottavan masennusta. Atsteekit vannoivat suklaan nimeen. Et tarvitse paljoa: valuta suklaakastiketta sokerivedessä olleille puolikkaille päärynöille. Eleganttia ja herkullista! Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla naposteltavaksi tummaa suklaata, kuivattuja aprikooseja ja viikunoita.

Mansikat

Ne ovat mehukkaita ja saavat syöjänsä lipomaan huuliaan. Tee yksittäisiä jälkiruokatorttuja kerrostamalla viipaloituja mansikoita vähärasvaisen kotijuuston ja kermavaahdon kanssa. Tai nauti ne simppelimmin hyvän balsamiviinietikan kanssa.

Pidä mielessä myös nämä vinkit

Kun olet hurmaamassa rakastasi, kannattaa illallisen laittoon valmistautua hyvissä ajoin. Mieti valmiiksi, mistä saat haluamiasi ainesosia ja mitä keittiövälineitä niiden valmistamiseen tarvitaan.

Viettele pienin annoksin

Kootun herkkuvalikoiman napostelu tai alkupalan kokoisten annosten syöminen on romanttisempaa kuin valtavan pihvipalan työstäminen.

Näe vaivaa

Erityistilaisuuksissa ainesosiin kannattaa panostaa: hae esimerkiksi kala tuoretiskiltä tai balsamiviinietikka italialaisesta gourmet-kaupasta.

Kokatkaa yhdessä

Sinusta on romanttisuus kaukana, jos olet aivan puhki ruuanlaiton jälkeen. Kutsu kumppanisi keittiöön loihtimaan ruokia yhdessä kanssasi.

Muita rakkauden ruokia ja juomia

Rakkaudentäyteisiä mausteita riittää! Jos olet kokkaamassa uudelle tuttavuudelle, varmista ensin, onko hän allerginen jollekin mausteelle tai ruualle.

Hedelmät ja vihannekset: Kaviaari, salaattisikuri, fenkoli, selleri, retiisi, porkkana, papu, tomaatti, greippi, banaani.

Yrtit ja mausteet: vanilja, neilikka, maustepippuri, piparjuuri, rosmariini, tilli, muskotti.

Muut: Pähkinät, shampanja, tryffelit, kahvi, ginsengjuuri.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähteet: Weightwatchers.com, Italianfoodforever.com

Lue myös:

    Uusimmat