Opetusministeri Saramo Ylellä: Oppimisvajeen paikkaamiseen ohjattava toistasataa miljoonaa ensi vuodelle

0:32
Opetusministeri Jussi Saramo lupaa, että kunnille korvataan oppivelvollisuuden pidentämisestä aiheutuvat kulut kokonaan – katso haastattelu videolta

Opetusministeri Jussi Saramon (vas.) mukaan koronapandemian aiheuttaman oppimisvajeen paikkaamiseen tarvitaan mittava korjauspaketti, jonka suuruus on satoja miljoonia euroja. Käytännössä kyse on esimerkiksi tukiopetukseen ohjattavista resursseista.

Saramo sanoi Ylen Ykkösaamussa, että ensi vuodelle tarvitaan pitkälti toistasataa miljoonaa euroa.

Saramon mukaan niin oppimisvelka kuin hoitovelka on tärkeää maksaa pois nopeasti, jotta ongelmat eivät kertaudu. Hallitus on ensi viikolla koolla kehysriihessä, jossa sovitaan taloudenpidon raameista.

–  Nyt on vastuullista investoida suomalaisten osaamiseen ja terveyteen. Sillä lailla taloudelliset vaikutukset jäävät paljon pienemmiksi, Saramo sanoi.

Saramolta kysyttiin myös, aikooko vasemmistoliitto nostaa riihessä esiin hävittäjäkaupat, joista odotetaan pian päätöksiä. Saramon mukaan hävittäjäkaupat ovat aina esillä merkittävän kokonsa vuoksi. Hankinnalle on hänen mukaansa kuitenkin niin suuri eduskunnan tuki, ettei niiden vastustamiseen ole järkeä keskittyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja