Opetusministeri Andersson paheksuu rokotehuhujen levittäjiä: "Lapsilla ja nuorilla on oikeus saada paikkansapitävää tietoa"

Lapsille levitetään väärää tietoa koronarokotteesta – opetusministeri Andersson:"Erittäin paheksuttavaa" 1:04
Katso video: Lapsille levitetään väärää tietoa koronarokotteesta – Opetusministeri Andersson: "Erittäin paheksuttavaa"

Opetusministerin Li Andersson (vas.) pitää koronarokotteisiin liittyvän harhaanjohtavan tiedon levittämistä lapsille ja nuorille erittäin paheksuttavana.

Andersson nostaa esimerkiksi Pelastetaan lapset -nimellä toimivan sivuston, joka on viime aikoina pyrkinyt Pelastakaa Lapset ry:n nimeä ja tämän viestinnän visuaalista ulkoasua mukaillen vetoamaan lasten koronarokotusten estämisen puolesta.

– Olen myös saanut raportteja aikuisista, jotka levittävät koulujen pihoilla tai sosiaalisessa mediassa lapsille ja nuorille disinformaatiota rokotteisiin liittyen, mitä tietysti paheksun voimakkaasti, Andersson sanoo.

Andersson uskoo, että lapsilla ja nuorilla on oikeutensa saada paikkansapitävää tieteeseen perustuvaa tietoa rokotuksista, niiden vaikutuksista ja höydyistä.

MTV Uutiset selvitti Instagramissa kyselyllä, millaisia väitteitä koronarokotteista nuoret ovat nähneet sosiaalisessa mediassa.

Vastauksia lähettäneet nuoret kertoivat nähneensä väitteitä, joiden mukaan rokotteessa olisi paikannin tai että magneetti jää kiinni olkavarren pistokohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat