Opettele eroon näistä ruokailutottumuksista – ja kilot karisevat nopeammin

Jos paino pysyy jatkuvasti samana, vaikka koet tekeväsi kaikkesi painonpudotuksen eteen, voi olla syytä tarkastella omia ruokarutiineja.

Harrastatko liikuntaa runsain mitoin? Onko ruokavaliosi terveellinen? Eikö paino vain putoa? Jos vaaka näyttää viikosta toiseen samoja lukemia, kannattaa ruokavalioon ja etenkin ruokailutottumuksiin kiinnittää tarkempaa huomiota.

1. Etkö syö aamiaista? On tärkeää, että syöt heti aamusta alkaen oikein. Jos yrität nipistää kilokaloreista, ei aamupalan väliin jättäminen ole oikea ratkaisu. Ensinnäkin kurniva vatsa saa sinut syömään aivan liikaa myöhemmin päivällä ja toisekseen, terveellinen aamupala antaisi energiaa, jotta jaksat läpi päivän. Monet valmentajat ja ravintoasiantuntijat suosittelevat syömään hiilihydraatit mahdollisimman aikaisin aamulla, jotta ehdit polttaa ne päivän aikana.

Anna siis elimistöllesi polttoainetta tunnin kuluessa heräämisestäsi. Nauti terveellinen aamupala, johon kuuluu proteiinia, kuitua ja kompleksisia hiilihydraatteja. Näin selviydyt päivästä sujuvammin.

2. Muistatko juoda vettä? Jos aamiaisen syöminen on tärkeä osa painonpudotusprojektiasi ja ylipäätään terveellistä elämäntyyliä, niin vedenjuonti on sitä yhtä lailla. Siemaile vettä usein pitkin päivää. Säästät kilokaloreissa, kun unohdat mehut ja limut ja vaihdat ne veteen, mutta pystyt myös suoriutumaan päivän tehtävistä ja treeneistä paremmin, kun et kärsi pienestäkään nestehukasta. Vesi on painonpudottajan ystävä, joten pidä aina vesipullo käden ulottuvilla.

3. Naposteletko? Välipalat voivat olla hyvä työkalu painonpudotukseen, jos vain syöt niitä oikein – ei silloin, jos nautit pussillisen perunalastuja töiden jälkeen. Kun pidät nauttimasi välipalat terveellisinä ja vähäkalorisina, olet oikeilla jäljillä. Heitä pois kaikki einekset ja muut valmistuotteet ja korvaa ne vihanneksilla ja huumuksella tai kreikkalaisella jogurtilla ja marjoilla. Hyvä idea on myös pitää hedelmiä esillä kulhossa, sillä jos näkösällä on terveellisiä välipaloja, kun vatsasi kurnii, tartutkin niihin todennäköisemmin.

4. Syötkö jättipäivällisiä? Syötkö vähän vähemmän lounaalla, jotta voisit nauttia kunnon päivällisen? Se ei ehkä ole paras idea, jos aikeissasi on vaatekoon pienentäminen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että eniten laihtuvat ne, jotka syövät päivän isoimman ateriansa aikaisin päivällä. Pidä huoli, että syöt päivän mittaan tarpeeksi kilokaloreita, mutta kokeile pienentää ateriakokoja aamusta iltaa kohden. Näin saatat nähdä tuloksia piankin!

5. Otatko aina lisää? Kun yrität karistaa kiloja, annokset merkitsevät paljonkin. Syö tarpeeksi, jotta olosi on kylläinen, mutta kiinnitä huomiota annoskokoihin. Kun olet täyttänyt lautasen, nauti ruokasi hitaasti pureskellen ja keskittyen vain itse ruokaan – ei esimerkiksi televisioon. Tällä tavoin sinun tuskin tarvitsee ottaa enää lisää.

LUE MYÖS:

Inspiraatiota päivälliseen? Kokeile ruispaneroituja lohipaloja ja rucola-perunasalaattia:

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat