Mainos

Onko tässä maailman vanhin kuvataitelija, joka maalaa yhä?

Mikkeliläisen GalleriArin seinät hehkuvat taidemaalari Kaarina Staudinger-Loppukaarteen töistä. Hän saattaa hyvinkin olla maailman ainoa satavuotias kuvataitelija, joka maalaa yhä.

- Ihan jaksan muuten, mutta pirskatti, kun nämä sormet ei oikein, Staudinger-Loppukaarre harmittelee ja näyttää pahoille mutkille vääntyneitä käsiään.

Joka yö hän silti maalaa tai ”värjää”, niin kuin taiteilija itse sanoo. Parhaimpina öinä töitä saattaa syntyä useita. Kaikki ne esittävät öisiä olevaisia, jotka ilmestyvät Savonlinnassa asuvalle taiteilijalle yön hiljaisuudessa.

- Silmät menee ihan nurin, kun niitä katsoo. Niitä menee joka paikkaan. Se on niin ihana hetki, ettei varmaan mikään voi olla niin ihana, kun ne alkaa siihen paperille tulla näkösälle.

Tuottelias taiteilija

Vuonna 1911 syntynyt Staudinger-Loppukaarre on maalannut olevaisista pitkän elämänsä aikana noin 7 000 taulua. Maalaustekniikka on itseoppineen taitelijan oma.

- Panen paksusti väriä ja tiputan vettä pensselillä ja heilutan. Kyllä minä kauan opettelin, ennen kuin opin sen, minkä verran mihinkin kohtaan pitää panna vettä.

Staudinger-Loppukaarteella on ollut näyttelyjä jo kuudella vuosikymmenellä. Hänen öiset olevaisensa ovat hurmanneet ihmisiä aina Meksikoa myöten.

- Joskus he ovat olleet niin kuin eivät olisi tykänneet, mutta kun he ovat aikansa katselleet ja olleet porukassa, niin jo alkavat tykkäämään, satavuotias taitelija nauraa.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Mikkelistä (Seitsemän uutiset 28.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.