Onko tässä kesän sääkummajainen? "Näyttää siltä, että se meille myllertää"

Ilmassa on myrskyn merkkejä – alkuviikkoon luvassa pikainen helleaalto 6:33
Ilmassa on myrskyn merkkejä – alkuviikkoon luvassa pikainen helleaalto

Alkuviikolle ilmassa ovat myrskyn merkit, sanoo MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen. Matalapaineet voivat tuoda tullessaan ukkosia, voimakkaita myrskypuuskia ja kovia lämpötiloja.

Lähestyvän viikonlopun säästä on tulossa ainakin perjantaina laajasti sateinen ja ukkosia esiintyy laajalti eri puolilla maata.

Lauantaina sää poutaantuu ja matalapaine vie sateita mukanaan kohti pohjoista koillista ja maan itäosia kohti. Sunnuntaille ennusteet näyttävät jo poutaisempaa kesäistä säätä.

Rajut tuulet ja kuumuus

Alkuviikosta luvassa on kuitenkin dramaattinen käänne, mikäli ennusteet toteutuvat. 

– Vähintään myräkkä on tulossa. Olen hieman skeptisesti katsonut ennusteita, mutta näyttää siltä, että se meille myllertää, Salminen sanoo.

Tuulet alkavat voimistua maanantaina, ja tiistaina myräkkä pyyhältää Lounais-Suomen poikki. Se voi tuoda mukanaan hyvin voimakkaita puuskia.

– Katsoin, että voi mennä lähemmäs hirmumyrskypuuskia, jotka menevät lähemmäs 33 metriä sekunnissa.

Maanantaina ja tiistaina lämpötilat etelässä voivat loikata jopa yli 30 asteeseen. Lämpö hiipii myös kohti pohjoista, jossa voidaan niin ikään päästä hellelukemiin.

Myräkän ja hirmulämpötilojen jälkeen ennusteessa näkyy myös toivoa poutaisesta kesäisestä säästä ensi viikolla. Ennusteen tarkentumista joudutaan vielä odottamaan.

Lue myös:

    Uusimmat