Onko tämä mainos loukkaava? Tökerö proteiinijauhemainos puhuttaa: "Leikittelee naisten epävarmuuksilla"

7:47

Peach Lee Rayn mukaan proteiinijuoman mainos antaa naisille väärän kuvan siitä, että lihaksikkuus olisi "väärin".

Vaaditaanko fitness-lajissa liikaa keholta? Katso video!

Englantilaista Boots-kauppaketjua syytetään loukkaavasta mainoksesta, jossa naisille myydään proteiinijauhetta, kertoo Today. Mainoksessa nainen treenaa kahvakuulan kanssa; sitten ruutuun tulee teksti "kiinteydy, älä kasvata massaa".

Naiset pelkäävät, että saisivat "liikaa lihasta"

Mainosta Facebookissa kritisoineen englantilaisen tankotanssiohjaaja Peach Lee Rayn mukaan mainos antaa naisille väärää informaatiota.

– Niin monet naiset eivät uskalla panostaa terveyteensä ja kuntoiluun, koska he pelkäävät "massaa", että saisivat "liikaa lihasta" eivätkä tuntisi oloaan naisellisiksi. Fitness-teollisuus on käyttänyt (hyväkseen) kiinteytymisen ideaa ja tukee edelleen ajatusta siitä, ettei naisten pitäisi olla lihaksikkaita tai olla ylpeitä tietynnäköisistä kehoista, Ray kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

"Ei ole huono asia, että nainen on lihaksikas"

Ray huomauttaa, ettei nainen voi saada valtavasti lihasmassaa vahingossa, ja jos keho kerääkin lihasta helposti, siitä kannattaisi olla ylpeä.

– Ei ole huono asia, että nainen on lihaksikas. Se ei tee kenestäkään vähemmän naisellista tai haluttavaa, meidän tulisi rakastaa itseämme kaikissa muodoissamme, Ray sanoo.

Boots UK kertoi lausunnossaan, että haluaa tarjota asiakkailleen heidän toivomaansa laajaa määrää erilaisia tuotteita.

"Kiinteytyminen leikittelee naisten epävarmuuksilla"

Rayn mukana kiinteytyminen ja lihasmassan saaminen ovat saman asian kaksi eri kutsumanimeä, joita ei pitäisi usuttaa toisiaan vastaan.

– Kiinteytyminen leikittelee naisten epävarmuuksilla sen suhteen, että heidän pitäisi olla laihoja tai pieniä. Haluan ihmisten tietävän, että on hyvä asia olla vahva ja lihaksikas nainen.

Hän toivoisi mainontaan lisää rehellisyyttä ja positiivista kehonkuvaa.

Lähde: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja