Onko Suomen festarikesä pelastettu? Tapahtuma-ala vaatii selvitystä rokotepassin käyttömahdollisuuksista

4:56
Tällaisella aikataululla koronarajoituksista luovuttaisiin Suomessa – katso aikajana!

Hallitus suunnittelee purkavansa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia jo kesäkuussa. Suuria kesäfestareita on tuskin kuitenkaan luvassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) esitteli perjantaina niin sanotun "exit-ohjelman", jolla pyritään avaamaan yhteiskuntaa. Etenkin kesäkuu on merkittävä ajankohta, koska silloin lievennetään kokoontumisrajoituksia. Tämä mahdollistaa siis yleisötilaisuuksien järjestämisen.

Tapahtumateollisuus ry pitää hallituksen suunnitelmaa positiivisena kokonaisuutena, mutta tarkennuksia tarvitaan edelleen.

– Tähän saakka kaikki tapahtumat on niputettu yhteen, joten olisi tärkeää erottaa nämä toisistaan hallituksen suunnitelmassa. Näin mahdollistetaan erilaisten tapahtumien järjestäminen, Tapahtumateollisuus ry:n puheenjohtaja Pekka Timonen kommentoi MTV Uutisille.

Varsinkin mahdollisen rokotepassin tai paremminkin rokotetodistuksen merkitys olisi syytä Timosen mukaan selvittää. Tanskassa on suunnitteilla digitaalinen koronapassi, joka mahdollistaisi koronarokotettujen henkilöiden pääsyn esimerkiksi festareille.

– Jos muut Pohjoismaat hyväksyvät rokotepassin käytön, mutta Suomi ei, niin kotimaiset tapahtumajärjestäjät joutuvat aika vaikeaan tilanteeseen. Lähtevätkö suomalaiset sitten festareille Ruotsiin tai Tanskaan?

Alkukesän tilanne festareiden osalta on Timosen mielestä huono. Hän uskoo peruutuksia tulevan edelleen, sillä järjestelyt vallitsevassa tilanteessa ovat liian haastavia.

– Vaikka rajoituksia puretaan, niin festareita on pystyttävä järjestämään kannattavasti.

Hallituksen exit-suunnitelman luonnos menee kommenttikierrokselle, jossa mielipiteensä voi esittää tavallinen kansalainenkin. Kommentointi tapahtuu verkossa osoitteessa otakantaa.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja