Onko kondomin paksuudella merkitystä ehkäisytehon kannalta? Näin gynekologit vastaavat – "Kaikista tärkein juttu..."

Estääkö kondomi nautinnon? 1:14
Estääkö kondomi nautinnon yhdynnässä? Näin vastaavat gynekologit Nico Vehmas ja Nora Ala-Pietilä.

Kondomi on ainoa ehkäisykeino, joka ehkäisee ei toivottuja raskauksia ja suojaa seksitaudeilta. Seksimyytit-sarjan toisessa jaksossa selvitetään, antaako paksumpi kondomi paremman suojan kuin ohut.

Oikeaan aikaan ja oikein paikoilleen asetettuna kondomin ehkäisyteho on jopa 98 prosenttia, kertoo ehkaisynetti.fi, mutta vaikuttaako kondomin paksuus asiaan?

– Selvittelin asiaa eri kondomivalmistajilta ja he kertovat, että ohut tai paksu kondomi, ne ovat yhtä turvallisia molemmat, gynekologiaan erikoistuva lääkäri Nico Vehmas kertoo.

– Esimerkiksi RFSU testaa kortsuja siten, että kondomien sisään pumpataan 20 litraa ilmaa. Ohut tai paksu: kondomi ei puhkea.

Vähentääkö kondomi seksin nautintoa? Katso yllä olevalta videolta, mitä gynekologitt vastaavat.

Vehmas huomauttaa, että erilaiset kondomit, olivatpa ne sitten eri paksuisia tai eri tavoin muotoiltuja, voivat tuntua erilaisilta.

– Kaikista tärkein juttu, jos kortsua käyttää ehkäisykeinona, on löytää itselleen sopiva koko ja muoto, jotta sitä on mukava käyttää, eikä se putoa pois touhun tuoksinnassa.

Katso alla olevalta videolta, miten kondomia käytetään oikein sen maksimaalisen ehkäisytehon varmistamiseksi

Näin asetat kondomin oikein 2:31
Näin käytät kondomia oikein.

Millainen vulva on normaali? Millaista on häpyhuulikirurgia? Katso Seksimyyttien 4.jakso:

Vulvamyytit murskaksi ja tutkimusmatka häpyhuulikirurgiaan 16:09
Seksimyytit-sarjan uusimmassa jaksossa tutustutaan vulvamyytteihin ja häpyhuulien muovausleikkauksiin. 

Seksimyytit-sarjan toisessa jaksossa syvennytään ehkäisyyn liittyviin myytteihin ja tutustutaan luonnolliseen ehkäisyyn. Katso toinen jakso tästä.

Onko ensimmäinen jakso vielä näkemättä? Seksimyytit-sarjan pilottijaksossa selvitetään, mistä miehet nauttivat ja miten eturauhanen liittyy peniksellisen ihmisen nautintoon. Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomossa.

Osittaislähde:  Ehkaisynetti.fi

Lue myös:

    Uusimmat