Seksitaudit tarttuvat myös suuseksin välityksellä – katso, kuinka tuunaat kondomista suuseksisuojan

Näin teet kondomista suuseksisuojan 0:57
Katso videolta, kuinka askartelet kondomista suuseksisuojan.

Turvaseksi on tarpeen myös suuseksiä harjoittaessa, sillä seksitaudit tarttuvat limakalvokontaktissa. Kondomi suojaa sinua ja kumppaniasi, kun suulla hyväillään penistä. Kondomia voi hyödyntää pienellä askartelulla myös emättimen ja vulvan sekä anaalin alueen suuseksisuojana.

Suuseksillä tarkoitetaan genitaalien tai peräaukon alueen hyväilyä suulla. Hyväily voi olla esimerkiksi peniksen, emättimen ja vulvan tai anaalin nuolemista, imemistä tai suutelua.

Ennen suuseksiä on hyvä puhdistaa hyväiltävät alueet vedellä käymällä suihkussa tai bidet-suihkun avulla. Penis puhdistetaan hyvin esinahan alta ja peräaukko puhdistetaan vedellä. Vulvan alueen voi suihkuttaa haalealla vedellä, vinkkaa Väestöliitto.

Peseytyminen ei kuitenkaan ehkäise seksitautitartuntaa suuseksin aikana. Suuseksissä on seksitautiriski, mikäli kumppanilla tai itsellä on seksitautitartunta. Vain kondomi tai suuseksisuoja ehkäisevät seksitauteja tarttumasta.

Katso yllä olevalta videolta, miten kondomista saa askarreltua helposti suuseksisuojan!

Jos suussa, nielussa, genitaaleissa tai peräaukon alueella on ärsytystä tai haavaumia, jätä suuseksi väliin, sillä ne lisäävät myös seksitautiriskiä, Väestöliitto ohjeistaa.

Suuseksissä ei ole raskauden riskiä.

Katso myös, miten kondomia käytetään oikein:

Näin asetat kondomin oikein 2:31
Kondomia käytettäessä on tärkeää käyttää oikeakokoista kumia.

Lähteet: Väestöliitto

Lue myös:

    Uusimmat