Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omena-rommiluumu-kirsikkapaistos

Myllyn Paras
Julkaistu 06.09.2012 12:25

Omenapaistos on kätevä jälkiruoka ja herkku myös kahvipöytään.

Paistokseen voi tehdä helposti muunnoksia käyttämällä eri hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita.

Vaihteluna tässä on omenoiden lisänä rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia liotettuja kirsikoita (rusinoita tai luumusuikaleita).

uunivuoallinen

3-4 dl kirsikoita tai luumusuikaleita
½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
6-7 kotimaista omenaa (hapokasta)
1 tl kanelia

Päälle:
150 g voita tai margariinia
1½ dl fariinisokeria
4 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Liota kirsikoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalleVappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan

  • 11:46
    Asuminen

    Vantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"

  • 08:15
    Lääkkeet

    Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalle

  • 06:51
    Ruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • Eilen18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?