Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omena-rommiluumu-kirsikkapaistos

Myllyn Paras
Julkaistu 06.09.2012 12:25

Omenapaistos on kätevä jälkiruoka ja herkku myös kahvipöytään.

Paistokseen voi tehdä helposti muunnoksia käyttämällä eri hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita.

Vaihteluna tässä on omenoiden lisänä rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia liotettuja kirsikoita (rusinoita tai luumusuikaleita).

uunivuoallinen

3-4 dl kirsikoita tai luumusuikaleita
½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
6-7 kotimaista omenaa (hapokasta)
1 tl kanelia

Päälle:
150 g voita tai margariinia
1½ dl fariinisokeria
4 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Liota kirsikoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruoka

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 15:05
    Painonhallinta

    Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi