Mainos

Omalla sähköpotkulaudalla nautit vapaudesta keväästä syksyyn - nämä mallit viedään käsistä jo nyt

Tänä vuonna moni päätyy hankkimaan vuokrattavan sähköpotkulaudan sijaan oman kulkupelin. Kovan kysynnän vuoksi osa malleista myydään loppuun. Lue tästä asiantuntijan vinkit pitkään, kuumaan lautailukesään!

Jo muutaman vuoden ajan helposta ja nopeasta kulkemisesta nauttivat ovat Suomessakin nousseet vuokrattavien sähköpotkulautojen selkään. Lautoja vuokraavien yritysten hinnat ja lautojen saatavuus vaihtelevat, ja käyttökustannukset nousevat nopeasti korkeiksi. Moni päätyykin hankkimaan oman laudan. Hankintaa pohtiva löytää monipuolisen valikoiman suosittuja malleja ja lisätarvikkeita EVX Storen verkkokaupasta.

Kesäkauteen 2022 mentäessä sähköpotkulautailu muodostuu varsinaiseksi buumiksi, kertoo EVX Storen verkkokauppajohtaja Teemu Vaalio. Jo viime vuonna kova kysyntä näkyi hetkittäin lautojen valmistajien ja myyjien varastojen tyhjenemisenä.

Kun kysyntä kasvoi, vaikeudet toimittaa lautoja kaikille halukkaille näkyi etenkin valikoiman kapeutena: moni joutui jonottamaan saadakseen oman laitteen.

Tänä sesonkina suosituimmat mallit saatetaan myydä loppuun viimekin vuotta aiemmin ja nopeammin, Vaalio arvioi.

– Merkit näyttävät tutuilta, eli ongelmia saatavuuksissa on nähtävissä varmasti myös tänä vuonna. Vähitellen käynnistyvä sesonki saa aikaan sen, että kaikki myydään, mitä saamme ostettua sisään. Nyt jo olen kuullut joiltakin toimittajilta, että ne joutuvat ottamaan vastaan ennakkotilauksia ja toimittavat tuotteita kädestä suuhun -periaatteella.

Viime vuoden tapaan todennäköisimmin loppuvat suosituimmat mallit. Vuoden 2021 suosikit, Seon 300 W ja Ninebot By Segway Max G30 E II, muodostunevat myös kesän 2022 hittituotteiksi, Vaalio kertoo. Näiden mallien suosio ei yllätä:

- Maailmanlaajuisesti Segway on se merkki, jonka moni osaa ensimmäiseksi nimetä, ja ihan syystä: näissä laudoissa laatu on kohdillaan, eikä hinta siihen nähden kirpaise. Segwayn laudoissa on hyvät ja tehokkaat moottorit, eli ne ovat pitkäikäisiä, ja niillä kulkee pitkiäkin matkoja putkeen, Vaalio kertoo.

- Lasten ja nuorten suosikki on ollut Seon 300 W. Tästä laudasta tykätään, koska se on kevyemmän puoleinen ja sen vuoksi helposti ohjattavissa ja sen saa taitettua kätevästi. Hinta on tässä laudassa matalampi ja se sopii hyvin lautailuharrastuksen aloittamiseen, Vaalio vinkkaa.

Vaikka suosio on kovaa, hirveän huolissaan lautojen saatavuudesta ei Vaalion mukaan tarvitse olla: valikoima on kasvanut, ja lautoja on saatavilla laidasta laitaan erityyppisiin tarpeisiin. Odotusajat saattavat kuitenkin venyä pitkiksi etenkin erityisemmissä malleissa.

- Esimerkiksi Joyor-laudat ja Xiaomi Mi PRO 2 Mercedes AMG Petronas F1 Team Edition -lauta ovat sellaisia erityistuotteita, jotka saattavat olla hieman kiven alla ja joita saattaa joutua jonottamaan pidempäänkin, Vaalio kertoo.

Harrastus, jolla säästät tunteja ja euroja

Sähköpotkulautailun suosio ei Vaalion mukaan ole mikään ihme: harrastuksessa on monia hyviä puolia. Erityisesti harrastajia kiinnostaa liikkumisen sujuvuus ja siihen liittyvä ilo - ja vapauden tunne.

Lisäksi scootilla kulkeminen on ympäristöystävällistä ja siinä säästää rahaa. Etenkin keskimittaiset matkat, jotka kuljetaan auton sijaan sähköpotkulaudalla, säästävät niin ympäristöä kuin ajajan kukkaroakin.

Sähköpotkulaudalla kulkeminen kevät- tai kesäpäivänä on todella hauskaa ja vaivatonta. Kun laudan omistaa itse, perille pääsy ei stressaa, sillä scootin kyytiin pääsee juuri silloin kuin haluaa, ja matka voi alkaa, Vaalio hehkuttaa.

– Varsinkin nuoret nauttivat siitä, ettei tarvitse mennä julkisten kulkuvälineiden tai vanhempien aikataulujen mukaan. Ja joillakin paikkakunnilla sähköpotkulaudalla kulkeminen tulee huomattavasti halvemmaksi kuin vaikka paikallisbussin käyttö.

Vapautta myös pitkiin matkoihin

Miten Vaalio neuvoisi niitä, joiden tavoitteena on kulkea sähköpotkulaudalla pitkiäkin matkoja?

– Nyrkkisääntönä on, ettei tarvitse olla huolissaan, riittääkö laudassa virta. Akut ovat kestäviä ja ne ladataan verkkovirrasta eli tavanomaisesta pistokkeesta.

Vaalio neuvoo pitkiä matkoja kulkemaan aikovia katsastamaan istuttavat sähköpotkulautamallit: niiden kyydissä matkanteko taittuu todella mukavasti. Jos aikomuksena on todelliset maratonimatkat, Vaalio neuvoo hankkimaan myös vara-akun, joka ladataan kotona ja jota voi kuljettaa vaikka repussa.

– Meiltä EVX Storesta löytyy lisätarvikkeita laidasta laitaan. On akkuja, reppuja ja lautaan kiinnitettäviä laukkuja, lukkoja, golfbagin telineitä ja tietysti kypäriä ja muita suojavarusteita. Tosi paljon myydään telineitä puhelimelle; esimerkiksi ruokalähettien on kriittistä voida seurata navigaattoria ajaessaan, Vaalio listaa.

– Hyvällä, omalla laudalla ja siihen sopivilla lisävarusteilla pääsee nauttimaan pitkästä, kuumasta lautailukesästä keväästä syksyyn. Mitä aiemmin laudan hankkii, sitä varmemmin nappaa itselleen juuri haluamansa laudan, Vaalio muistuttaa.

Evxstore.com on osa SB Ecommerce Group Oy -konsernia. Yrityksen muita verkkokauppoja ovat mm. markkinointitarvike.fi ja sauso.com.

Lue myös:

    Uusimmat