Omaisten huoli heräsi, kun Antti, 35, ei sunnuntaiaamuna laittanutkaan viestiä – karmea totuus paljastui poliisien mentyä asuntoon

Julmasti tapetun Antin sisko kertoo omaisten syvästä tuskasta ja traumasta 10:58
Millainen veli Antti oli ja miten sisko tunsi tappajat? Millaista taakkaa omaiset kantavat loppuelämänsä? Katso videolta Saran koko haastattelu.

35-vuotias Antti kuoli henkirikoksen uhrina Helsingin Laajasalossa lokakuussa 2021. Poliisi tutki tekoa murhana, mutta tekijät tuomittiin taposta.

Antin omaiset huolestuivat lokakuisena sunnuntaina, kun miehestä ei kuulunut mitään.

– Antti laittoi normaalisti joka aamu noin puoli yhdeksältä viestin perheelle, jossa luki hyvää huomenta. Tuona aamuna viestiä ei tullut. 

– Antti ei myöskään ollut paikalla Whatsappissa eikä hän vastannut puhelimeen. Se oli outoa, Antin pikkusisko Sara kertoo Rikospaikan haastattelussa. 

Läheiset kuulivat Antin naapureilta, että kerrostalon rappukäytävässä oli kuulunut avunhuutoja samana aamuna. Yksi naapureista soitti hätäkeskukseen.

Poliisit tulivat iltapäivällä paikalle. Antin toinen sisko oli poliisien mukana. Sisko ei onneksi nähnyt asuntoon, josta poliisit löysivät Antin kuolleena. Ruumiista löytyi 32 veitseniskua.

– Siskoni soitti ja kertoi, että Antti on kuollut. Se oli järkyttävää, Sara sanoo.

Henkisesti raskasta aikaa

Vielä samana iltana poliisi toi omaisille virallisen suruviestin. Läheiset toivat heti esiin epäilyksensä tekijöistä. He nimesivät kaksi miestä, jotka myöhemmin osoittautuivat tekijöiksi.

Meni kuitenkin aikaa, ennen kuin epäillyt otettiin kiinni.

– Se oli henkisesti todella raskasta aikaa. Oli epätietoisuutta ja odottamista. Oli todella surullista haudata veli ja hautajaisissa miettiä, onko tappajakin mahdollisesti paikalla, Sara kuvailee tunteitaan.

Henkirikos koskettaa yleensä aina laajaa piiriä ihmisiä, niin myös Antin kohdalla.

Antilla oli avopuoliso, lapsi ja läheinen lapsuudenperhe, johon kuuluivat isä ja kaksi siskoa. Heidän lisäkseen kaipaamaan jäi iso joukko ystäviä, mummo ja tädit.

Sara-sisko ei ole pystynyt vieläkään palaamaan töihin, vaikka Antin kuolemasta on kulunut jo 2,5 vuotta.

– Aika on mennyt sumussa, shokissa. Etenkin alussa minulla oli paljon ahdistusta, ja edelleen saan paniikkikohtauksia.

Antin taposta on tuomittu kaksi miestä. Jimmy Michael Lagus ja Victor Verner Weckman tuomittiin kumpikin taposta 10 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen. 

Millainen veli Antti oli ja miten sisko tunsi tappajat? Millaista taakkaa omaiset kantavat loppuelämänsä? Katso videolta Saran koko haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat