Antti tapettiin julmasti kotiinsa kesken aamukahvin – uhrin sisko kertoo omaisten tuskasta: "Me saimme elinkautisen"

Laajasalon tapon uhriksi joutuneen miehen sisko kärsii vielä vuosienkin jälkeen traumasta 1:26
Laajasalon tapon uhriksi joutuneen Antin sisko kärsii vielä vuosienkin jälkeen henkirikoksen aiheuttamasta syvästä traumasta.

Helsingin Laajasalossa tehtiin lokakuussa 2021 henkirikos, jota poliisi tutki murhana. 35-vuotias Antti yllätettiin kotonaan kesken aamukahvin. Miehestä löytyi 32 veitseniskua.

Käräjäoikeudessa teko katsottiin kuitenkin tapoksi ja vain toinen syytetyistä tuomittiin. Jimmy Michael Lagus tuomittiin taposta vankeuteen 10 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi. 

Syyttäjä valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus tuomitsi myös toisen syytetyn, Victor Verner Weckmanin, taposta 10 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen. 

Julma henkirikos on aiheuttanut 35-vuotiaan Antin omaisille ja läheisille suunnatonta tuskaa. Antin pikkusisko Sara kertoo Rikospaikan haastattelussa, miten syvät traumat veljen kuolema on aiheuttanut hänelle ja muulle lähipiirille.

– Minulla todettiin traumaperäinen stressihäiriö, ja sen myötä ahdistuneisuushäiriö ja paniikkihäiriö. Olen ollut sairauslomalla yhtäjaksoisesti tapahtuneen jälkeen, eli yli 2,5 vuotta. Saan paniikkikohtauksia viikoittain ja ne tulevat aivan yhtäkkiä. Se rajoittaa elämää todella paljon, Sara kertoo.

– Minun on vaikea liikkua yksin, kaupassa käynti on usein hankalaa. Tapahtunut on vaikeuttanut jokapäiväistä elämää. Olen ollut aikalailla kodin vankina yli pari vuotta.

Tiivis perhe

Antilla oli tiiviit suhteet koko perheeseensä ja hän laittoi joka päivä viestejä läheisilleen. Lisäksi Antti kävi lähes päivittäin kylässä isänsä luona.

Omaiset huolestuivatkin heti lokakuisena aamuna 2021 Antista, kun tästä ei kuulunut.

– Me kaikki olemme saaneet elinkautisen. Meidän täytyy elää tämän asian kanssa koko loppuelämämme, Sara sanoo.

Miten isoon piiriin henkirikos on vaikuttanut ja millä tavalla? Miten henkirikos selvisi perheelle? Miten Antin omaiset ovat suhtautuneet tappotuomioon ja mikä heidän mielestään oli tekijöiden motiivi? Sisko kertoo Rikospaikan haastattelussa myös siitä, miten hän tunsi tappajat ja mitä hän ajattelee heistä nyt.

Rikospaikka MTV Katsomossa tänään jo kello 20 ja MTV3-kanavalla kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat