Mainos

Olympiakomitea: Voittoa ei tavoitella hinnalla millä hyvänsä

Kari Niemi-Nikkola, kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola on jonkin verran yllättynyt skandaalista, joka on noussut purjehtija Sari Multalan tippumisesta olympiajoukkueesta. 17-vuotias Tuula Tenkanen voitti karsinnoissa tuoreen Euroopan mestarin ja edustaa Suomea Pekingissä.

- Onhan se yllättänyt, että selkeän järjestelmän jälkeen tehty valinta on herättänyt näin tunteita. Toisaalta Sari Multala on maailmanluokan purjehtija ja onhan se ymmärrettävästi ihmetyttävää, että hän karsinnan kaksi kisaa ja kaksikymmentä lähtöä hävisi nuorelle Tuula Tenkaselle, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Niemi-Nikkola sanoi.

Purjehtijoilla oli mahdollisuus näyttää kykynsä kahdessa karsintakilpailussa. Toinen kilpailuista oli MM-kisat. Ennen EM-kisoja valinta oli jo tehty.

- Urheilija tarvitsee valmistautumisaikaa kisamatkalle lähtöön, Niemi-Nikkola perustelee jo toukokuussa tehtyä valintapäätöstä.

Olympiakomitea olisi voinut eilisessä kokouksessa kävellä Purjehtijaliiton päätöksen yli. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

- Kävimme pitkän ja perusteellisen keskustelun sekä valintakriteereistä että niistä periaatteista, joilla Olympiakomitea toimii. Kyseessä on linjakas päätös: voittoa tavoitellaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Urheilijan oikeusturvaa ei poljeta.

Suomen virallinen mitalitavoite Pekingin olympialaisissa on kolme mitalia. Joukkueeseen on tähän mennessä valittu 54 urheilijaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja