Ollila tuli viimein esiin: USA ajoi ohi, muutoksia tarvitaan

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila puolustaa yhtiön tekemää sopimusta Microsoftin kanssa. Ollilan mukaan muutospaineet ovat suuria. Tarvitaan uusia eväitä, sillä Eurooppa ja Suomi eivät ole enää kehityksen kärjessä viestintäteknologia-alalla.

Ollila arvioi, että Yhdysvallat on ajanut Euroopan ja Suomen edelle. Nokialla ei hänen mukaansa ollut enää edellytyksiä tarjota kuluttajille kokonaiselämyksiä, minkä vuoksi Microsoftin Windows Phonen ottamista käyttöön yhtiön älypuhelinten käyttöjärjestelmänä tarvitaan.

Nokian Symbian-käyttöjärjestelmä on jäänyt alakynteen Googlen Androidiin ja Appleen verrattuna. Windows haastaa kaksi muuta amerikkalaista teknologiaa älypuhelimissa.

Tekniikka & Talous -lehden 50-vuotisjuhlassa puhunut Ollila muistuttaa, että monilta on jäänyt huomaamatta kaksi muuta peruspilaria Nokian uudessa strategiassa.

Internetin tuominen miljardin uuden ihmisen ulottuville on toinen pilari älypuhelinstrategian jälkeen. Se vaatii Ollilan mukaan runsaasti uusia innovaatioita.

Kolmas pilari ovat tulevaisuuden mobiiliteknologiat. Ollila kertoo, että niiden luomisessa katsotaan todella pitkälle, eikä rajoituta vain lähivuosiin

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat