Olli Lindholm auttoi Miaa artistin uralla – muistelee lämpimästi: "Tuntui, että hän oikeasti välitti"

Olli Lindholm kuoli 54-vuotiaana 1:51
Olli Lindholmin kuolemasta uutisoitiin eilen tiistaina.

Mia Suszkon mukaan Olli Lindholm oli sydämellinen ja aidosti välittävä.

The Voice of Finland -ohjelmassa Olli Lindholmin tiimissä laulanut Mia Suszko muistelee entistä mentoriaan lämpimästi. Lindholm menehtyi yllättäen sairauskohtaukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä vain 54-vuotiaana. 

Suszko sijoittui kilpailussa toiseksi ohjelman seitsemännellä kaudella vuonna 2018, ja on sen jälkeen ollut taustalaulajana Yön kiertueella.

Suszko kertoo MTV Uutisille, että ennen The Voice of Finlandiin osallistumista hänellä oli Lindholmista hyvin erilainen kuva. Hän ei alun perin ollut Lindholmin valmennettava, vaan Lindholm kaappasi hänet omaan tiimiinsä kilpailun puolivälissä.

– Minulla oli aluksi aika vahvat epäilyt, kun jouduin hänen tiimiinsä, Suszko kertoo.

Hänen käsityksensä Lindholmista muuttui kuitenkin nopeasti.

– Hän oli todella sydämellinen. Hän saattoi monesti soittaa, että tässä on valkku moi, puhutaanpas näistä musiikkiasioista. Hän kyseli aina, mitä minulle oikeasti kuuluu. Tuntui, että hän oikeasti välitti.

Ennen kilpailun loppumista Lindholm pyysi Suszkoa taustalaulajaksi ja kitaristiksi Yön syyskiertueelle. Mukaan lähti myös toinen nuori laulaja Stella Löflund. Syyskuussa 2018 ilmestyneen Mitä jos mä rakastan -levyn kiertue kesti kolme kuukautta.

Suszkolla on kiertueesta paljon hyviä muistoja.

– Se oli tosi kiva kokemus. Ollista paljastui sielläkin uusi puoli, vielä rennompi ja hauskempi. Hän oli vielä enemmän omassa elementissään siellä.

Suszkon mukaan yhtye kohteli uusia tulokkaita alusta asti kuin perheenjäseniä.

– Meidät otettiin porukkaan mukaan heti, kaikille naljailtiin samalla mitalla. Olimme ihan tasavertaisia, vaikka olimme nuorempia ja kokemattomampia.

Suszko muistaa Lindholmin ystävällisenä ja maanläheisenä ihmisenä.  

– Sekin oli Ollissa ihanaa, että hän puhui sinulle kuin olisit ystävä. Hän ei katsonut mitenkään alaspäin. Hän oli tosi maanläheinen ja jalat maassa.

Lindholm oli Suszkon mukaan kiertueen aikaan hyvässä kunnossa ja todella aktiivinen. Hän ei koskaan maininnut, että hänellä olisi terveysongelmia. Sen vuoksi Lindholmin kuolema yllätti myös Suszkon täysin.

­– Tuntui, että hän oli aina menossa salille tai joogaan tai johonkin liikuntaan. Hän oli tosi aktiivinen. En olisi todellakaan uskonut, että mitään tuollaista voisi yhtäkkiä käydä.

Lue myös:

    Uusimmat