Olkiluoto 3:n turvallisuustoiminto käynnistyi odottamattomasti testauksen aikana

Olkiluodon ydinvoimalan kolmannen laitosyksikön eli Olkiluoto 3:n turvallisuustoiminto käynnistyi tänään odottamattomasti, Teollisuuden Voima ja Säteilyturvakeskus kertovat.

Laitosyksikköä oltiin ajamassa aamupäivällä kello 11:n aikaan käyttöönottotestauksessa suunnitellusti alas, kun laitoksen booripumput käynnistyivät yllättäen, Teollisuuden Voiman tiedotteessa sanotaan.

Tilanteesta ei Säteilyturvakeskuksen mukaan aiheutunut säteilyvaaraa laitoksen työntekijöille, ulkopuolisille ihmisille tai ympäristölle.

Laitos on vielä koekäyttövaiheessa

Olkiluodon ydinvoimala sijaitsee Eurajoella Satakunnassa.

Voimalan kolmas laitosyksikkö alkoi tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon reilu kuukausi sitten. Olkiluoto 3 on vielä koekäyttövaiheessa, jonka on määrä kestää noin neljä kuukautta.

TVO:n mukaan Olkiluoto 3:n koekäytön yhteydessä laitosyksikköä ja sen turvajärjestelmiä testataan sekä laitoksen suunnittelun mukaista käyttäytymistä varmistetaan. Koekäyttövaiheen testeissä toteutetaan suunnitellusti myös reaktoripikasulkuja, TVO kertoo.

STUKin asiantuntijat ovat paikalla valvomassa laitoksen käyttöönottotestausta ja turvallista käyttöönottoa, keskuksen tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja