Öljyllä rikastunut Dubai tähtää maailman hiilineutraaleimmaksi kaupungiksi vuonna 2050

Dubain ja koko Yhdistyneiden Arabiemiraattien vaurastuminen perustui öljylöytöihin sekä öljy- ja maakaasukauppaan. Nyt maassa panostetaan vihreään talouteen ja uusiutuvaan energiaan.

Luomutuotanto, vesiviljely ja uusiutuva energia ovat olleet kasvavia suuntauksia Dubaissa ja koko maassa jo vuosia. Viime vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä luomutuotantoon erikoistuneiden tuottajien määrä kasvoi koko maassa 53 prosenttia.

Vesiviljely-tekniikkaa hyödynnettiin viljelyssä ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja vesiviljelytuottajien määrä on kasvanut tasaisesti. Menetelmä vähentää veden kulutusta jopa 70 prosenttia perinteiseen viljelyyn nähden.

Dubain Puhtaan energian strategian mukaisesti Dubai tähtää maailman vihreän talouden ja energian keskukseksi ja hiilineutraaleimmaksi kaupungiksi vuoteen 2050 mennessä. Uusiutuvan energian sijoitushankkeisiin tarjotaan matalakorkoisia lainoja.

Jo osaksi rakennettu ja vuonna 2030 täyden kapasiteettinsa saavuttava Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum -aurinkopuisto pyrkii maailman suurimmaksi yksittäiseksi aurinkovoimalaksi 5 000 megawatin kapasiteetillaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja