Olisitko arvannut? Tämä erikoinen vinkki voi tuoda menestystä työelämässä!

Huippuyliopistoissa tehdyn tutkimuksen mukaan erilaiset pinnat vaikuttavat suhtautumiseemme. Tyly pomo tai kollega tarvitsee siis pehmustetun työtuolin ja sama pätee pirttihirmuun tai -isäntään kotona.

Harvardin, Yalen ja Massachusettsin Institute of Technologyn kesällä 2010 julkaistu tutkimus paljastaa, että kosketusaisti ohjailee ajatuksiamme kiehtovalla tavalla. Tieteilijöiden mukaan kovaa pintaa koskettava ajattelee pysyvyyttä tai tiukkuutta.

Esineen kovuus pistää miettimään hankaluuksia ja raskaan lastin kannattelu saa tilanteenkin vaikuttamaan painavammalta.

Pehmeydellä on väliä

Jos haluat määrätietoista päätöksentekoa ja tiukkaa vääntöä esimerkiksi palaveriin, valitse tilaan kovat tuolit. Pehmeät päällysteet sopivat paremmin huoneeseen, jossa on tarkoitus jutustella leppoisasti ja tuoda henkilöiden pehmeät puolet esiin.

Yhdessä osassa tutkimusta koehenkilöt nimittäin istutettiin autokauppaa tehdessä joko pehmeään tai kovapintaiseen tuoliin. Joustamattomalta istuimelta käsin neuvotelleet joustivat myös keskusteluissa keskimäärin huomattavasti vähemmän kuin upottavassa tuolissa löhönneet. Taukotilan löhösohvien vaihto koviin penkkeihin voi siis vaikuttaa paussien yleiseen tunnelmaan kiristävästi.

Kaakaota treffeille

Tuolin lisäksi päätöksiin vaikuttavat myös esineet, joita kannattelemme käsissä. Parin vuoden takaisissa tutkimuksissa selvisi, että juotavan tarjoamisessa on hyvä olla tarkkana. Treffeille suuntaavan kannattaa ostaa seuralaiselle ennemmin kuumaa kaakaota kuin kylmä limu.

Kuumaa juomalasia pitävän tunteetkin muuttuvat tutkimustulosten valossa lämpimämmiksi. Kylmän mukin puristaminen jäädyttää myös mielialan.

Jämäkkyyttä haastatteluun

Työhaastattelijalle tai pomolle on viisasta ojentaa jämäkkä ansioluettelo taipuisan ja pehmeän version sijaan. Kovan leikekansion pitely sai kokeissa johtajan pitämään tulevaa alaista vakavammin otettavana.

Sovitteluun pyrkivän kannattaa antaa juttukumppanille pehmeää pideltävää. Tutkimuksen mukaan kovat esineet saavat tilanteen vaikuttamaan tylymmältä. Pehmoesineillä on päinvastainen vaikutus vastaanottajaansa. Pehmonallen antaminen lepyteltävälle puolisolle tai ystävälle on hyvä veto.

Jos sen sijaan haluat toveriltasi jotain, ovat kovapintaiset esineet tarpeen. Tällaiset tavarat saavat toisen anteliaalle tuulelle, ehkä siksi, että kokevat sinut kovapintaiseksi ja vaativaksi tyypiksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja