Oleksandr Usyk paljasti yllättävän suunnitelmansa

Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta 0:32
Oleksandr Usyk voitti Tyson Furyn trillerimäisessä MM-ottelussa – tässä tunnelmia nyrkkeilyn jätti-illasta.

Nyrkkeilyn raskaansarjan kiistattomaksi mestariksi toukokuussa noussut ukrainalainen Oleksandr Usyk suunnittelee sarjan vaihtoa.

Usyk voitti Ison-Britannian Tyson Furyn hajaäänituomilla Saudi-Arabian Riadissa käydyssä kamppailussa ja pitää nyt hallussaan WBA-, WBC-, IBF- ja WBO-liittojen raskaansarjan mestaruusvöitä. Kaksikon on määrä kohdata uusintaottelussa joulukuussa.

Toisen Fury-ottelun jälkeen Usykin aika raskaassasarjassa saattaa olla ohi.

– Uusintaottelun jälkeen saatan siirtyä painoluokkaa alemmas alempaan raskaaseensarjaan. Haluan otella alemmassa raskaassasarjassa, Usyk sanoi Reutersin mukaan Knockdown Rule -podcastissa.

Usyk siirtyi ottelemaan raskaassasarjassa vuonna 2019 juuri alemmasta raskaastasarjasta, jossa oli noussut painoluokan kiistattomaksi mestariksi

– Ehkä voin nousta toisen kerran kiistattomaksi mestariksi alemmassa raskaassasarjassa. Se on suunnitelmani. Kun alan valmistautua harjoitusleiriini (raskaassasarjassa), minun täytyy syödä koko ajan. Se on raskasta. En pidä siitä.

Usyk on otellut raskaassasarjassa kuudesti voittaen jokaisen ottelunsa. Alemmassa raskaassasarjassa saldo on myös puhdas: 16 ottelua, 16 voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat