Oksettava löytö ilmastointilaitteista: Jos laitteen puhaltama ilma haisee pahalta, syy on tässä

Bakteerit ilmastointilaitteen sisällä tuottavat ammoniakinomaisen hajun. Ravintonaan bakteerit käyttävät kuollutta ihmisen ihosolukkoa.

Oletko koskaan lomamatkallasi pannut ilmastointilaitetta päälle, vain havaitaksesi, että sen tuottama ilma haisee pahalta? Syyllinen on nyt selvillä: ongelman taustalla on ainakin osittain kuollut ihmisiho, kertoo IB Times.

Hong Kongissa sijaitsevan Baptist University -yliopiston tutkijat ovat havainneet, että bakteerit ilmastointilaitteen sisällä tuottavat ammoniakinomaisen hajun. Ravintonaan bakteerit käyttävät kuollutta ihmisen ihosolukkoa, ja sen sisältämät ainesosat johtivat lopulta kamalaan hajuun.

Ongelmaa voi ehkäistä

Tutkijat löysivät neljä sienilajiketta ja seitsemän bakteerilajiketta, joita löytyi ilmastointilaitteista usein.  Ongelmaa voi ehkäistä lähinnä estämällä kuollutta ihosolukkoa päätymästä ilmastointilaitteen sisään.

Tutkimus julkaistiin Indoor Air -lehdessä.

***

0:36

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja