Oikeustieteen opiskelija jäi kiinni kokeessa lunttaamisesta – espanjalaisprofessori paljasti ovelan kynähuijauksen

Toimittajalta meni ohi – osaisitko vastata tähän ajokorttikokeen teoriakysymykseen? 1:07
KATSO MYÖS: Toimittajalta meni ohi – osaisitko vastata tähän ajokorttikokeen teoriakysymykseen?

Espanjalainen luennoitsija paljasti Twitterissä erään oppilaan liki nerokkaan lunttausjuonen.

Malagan yliopistossa luennoiva oikeustieteen professori Yolanda de Lucchi paljasti hiljattain Twitterissä törmänneensä erääseen muistoon.

– Siivotessani toimistoani löysin tämän yliopiston muistoesineen, jonka takavarikoimme eräältä oppilaalta muutamia vuosia sitten. Rikosprosessilaki Bicin kynissä. Mitä taidetta, de Lucchi naureskeli twiitissään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä


Rikosoikeutta opiskellut nuori oli onnistunut kirjoittamaan kyniin liki mikroskooppisen pienellä tekstillä tietoja koe-alueestaan. Nerokkaasta huijauksestaan huolimatta opiskelija jäi kiinni opettajille. 

De Lucchi kertoi Newsweekille, että kyseinen opiskelija joutui tempauksensa vuoksi kertaamaan kokonaisen vuoden opiskelut kyseisestä kurssista. De Lucchi arvelee silti, että henkilö luultavasti onnistui uratavoitteessan ja lienee lakimies nykyään.

Opettaja kertoo kyseisen oppilaan pitäneen kyniä paitansa taskussa. Koska jokaiseen kynään oli numerolla merkitty, mitä aihetta kynän teksti käsitteli, opiskelijan tarvitsi ottaa vain yksi kynä kerrallaan esiin.

De Lucchin twiitti sai liki 300 000 tykkäystä. 

– Kiitos ideasta! Ystävää varten..., vitsaili eräs twiittiä kommentoinut. 

– Jos näkee noin paljon aikaa ja vaivaa, miksei vain opiskele? Se olisi helpompaa kuin tämän läpikäyminen, kommentoi eräs Twitter-käyttäjä.

Näin huijaus onnistui

Eräs de Lucchille vastannut Twitter-käyttäjä kertoi olevansa syyllisen ystävä ja julkaisi ystävänsä luvalla lisää kuvia kyseisen lunttaajan vielä hallussa olevista kynistä. Mies kertoo, että ystävä oli onnistunut huijauksessaan korvaamalla lyijytäytekynän lyijyn neulalla. Tämä teki kynien varteen kirjoittamisesta helppoa. 

Mies myös julkaisi kuvan taiteilijaystävänsä työkalusta:

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Katso myös: Suomalaisnuorten koulutustaso on romahtanut:

Suomalaisten nuorten koulutustaso on romahtanut – tästä on kyse 2:22
Suomalaisten nuorten koulutustaso on romahtanut – tästä on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat