Video paljastaa iPhonen uuden ominaisuuden nurjan puolen – auttaako huijaamaan tunnilla?

Tiesitkö tästä elämää helpottavasta iPhone-kikasta? 0:44
Näin kyseinen iPhonen Live Text -toiminto toimii.

Applen iPhonen uutta Live Text -ominaisuutta on ehkä mahdollista käyttää huijaamiseen ja jopa lunttaamiseen luokassa.

New York Post kertoo TikTokissa kiertävästä viraalista videosta, jossa oppilas ottaa puhelimellaan kuvan edessä istuvan opiskelijan tietokoneen ruudulta ja kopioi tekstin itselleen käyttöön.

Uutisoimme viime viikolla Live Text -ominaisuudesta, jonka avulla kuvissa näkyviä tekstejä on mahdollista esimerkiksi kopioida toisten sovellusten käyttöön. Tekstejä voi myös kääntää vieraalle kielelle. Live Text -toiminto on käytettävissä englanniksi, kiinaksi, ranskaksi, italiaksi, saksaksi, portugaliksi ja espanjaksi. Sen käyttämiseen tarvitaan iPhone XS, iPhone XR tai uudempi, jossa on iOS 15.

Voit katsoa, kuinka ominaisuus toimii yllä olevalta videolta.

Somessa kommentoitiin

TikTokissa julkaistu video herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monet kutsuivat sitä nerokkaaksi ja uskomattomaksi. Moni ei kuitenkaan katsonut yhtä hyvällä uuden ominaisuuden käyttöä moisella tavalla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ihmisten pitäisi keskittyä oppitunnilla sisäistääkseen sen, mitä tunnilla opetetaan ja kirjoittaa muistiinpanoja. Kun otat kuvia iPhonella ja kopioit muistiinpanoja toisilta, et sisäistä yhtään mitään. Liikuttelet vain sormiasi, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi.

Moni muistutti myös, että olisi parempi kysyä, saako kopioida toisen muistiinpanoja, sen sijaan, että varastaa ne ilman lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat