Tavallisen kuulakärkikynän liki huomaamaton yksityiskohta on oikeasti tarkkaan mietitty – tiesitkö tätä?

Näitä asioita et ole huomannut tutuista logoista 2:10
KATSO MYÖS: Entä tiesitkö näiden tuttujen ja arkipäiväisten logojen piilomerkityksistä?

Kuulakärkien korkeissa on reikä tärkeästä syystä.

Pureskeletko huomaamattasi kynää pohtiessasi syntyjä syviä? Entä oletko koskaan kynän korkki hampaissasi pysähtynyt pohtimaan, miksi korkin päässä on reikä?

Korkin reiän tarkoitus nousee aika ajoin puheenaiheeksi, ja hiljattain tästä yksityiskohdasta kohistiin taas sosiaalisessa mediassa käyttäjä Zack D:n jaettua sometileillään aiheesta videon. Aiheesta uutisoi muun muassa News.com.au.

– Useimmat luulevat sillä olevan jotain tekemistä musteen kanssa, mutta todellinen syy on paljon tärkeämpi kuin se, Zack selittää videollaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Katsokaahan, siinä on juuri tarpeeksi tilaa ilmavirralle, jos korkki juuttuu kurkkuun, Zack kertoo ja selittää, että kyniä valmistavilta yhtiöiltä vaaditaan reikää korkkiin turvallisuussyistä.

Yhtiö vahvistaa todeksi

Väite ei ole tuulesta temmattu, sillä yksi tunnetuimmista kuulakärkikyniä valmistavista yhtiöistä, BIC, kertoo asiasta myös sivuillaan:

"Syy, miksi joissain BIC®-kynissä on reikä korkissa, on se, että reikä estää hengitysteiden tukkeutumisen kokonaan, jos korkki nielaistaan vahingossa. Tämä vaatimus kuuluu kansainvälisiin ISO11540-turvastandardeihin lukuun ottamatta tapauksia, joissa korkki on niin suuri, ettei se aiheuta tukehtumisvaaraa."

Myös muiden kynävalmistajien kynien korkeista löytyy reikä samasta syystä. Vaikka tästä yksityiskohdasta aika ajoin puhutaankin, ja moni Zackin videon nähnyt sen jo tiesi, joillekin tieto tuli edelleen yllätyksenä. Zachin videota on katsottu esimerkiksi YouTubessa yli kolme miljoonaa kertaa. 

– Vau, toivottavasti niin ei käy kellekään, kommentoi eräs Zackin Instagram-julkaisuun.

– Enpä olisi arvannut, totesi toinen.

– En tiennyt tätä, kommentoi yksi. 

Lue myös:

    Uusimmat