Oikeus: Viitasaaren murhasta syytetty puukotti naisen kuoliaaksi noin sadalla puukoniskulla – tuomio mielentilatutkimuksen jälkeen

Vuonna 2000 syntyneen miehen syytetään puukottaneen naisen kuoliaaksi – näin tapahtumat etenivät 1:24
Katso video: Poliisin esitutkintamateriaali kertoo, miltä rikospaikalla näytti.

Viitasaaren murhasta syytetyn nuoren miehen katsottiin oikeudessa puukottaneen noin 50-vuotiaan naisen täysin poikkeuksellisella määrällä teräaseen iskuja.

Miehen mielestä nainen kuoli jo teon alkuvaiheessa tehtyihin veitseniskuihin. Oikeus kuitenkin katsoi todisteiden valossa, että nainen oli ollut hengissä noin sadan miehen tekemien viilto- ja pistohaavan aikana. Mies oli naisen kuoleman jälkeen jatkanut tämän puukottamista noin sadan veitseniskun verran.

Oikeuden mukaan todisteena esitetty videotallenne tukee syytettä. Mies oli teon aikana videoinut uhria, joten videotallenteessa voi olla kyse puukotuksen aikaisesta videosta.

Mies tappoi samassa yhteydessä talossa olleen koiran. Teon jälkeen mies oli leikannut naisen käden irti ja vienyt sen mukanaan Ouluun.

Oikeus päättää vasta mielentilatutkimuksen jälkeen, mihin rikoksiin mies on teollaan syyllistynyt ja millainen seuraus niistä hänelle koituu.

Lue myös:

    Uusimmat