Viitasaaren murhan kamalat yksityiskohdat ilmi: Syytetty sahasi uhrin käden irti ja kuljetti sitä mukanaan

1:24
Katso videolta kuvat rikospaikasta ja se, miten mies kätkee uhrilta leikkaamansa käden kaupan roska-astiaan.

Viitasaaren helmikuinen murha on nyt käsiteltävänä käräjäoikeudessa. Vuonna 2000 syntynyttä miestä syytetään poikkeuksellisen raa’asta rikoksesta.

Miehen syytetään puukottaneen uhriaan lukuisia kertoja. Uhrin kehossa todettiin noin 100 pisto- ja viiltohaavaa, jotka ovat arvioiden mukaan syntyneet tämän eläessä. Lisäksi uhrilla oli noin 100 kuolemanjälkeistä vammaa.

Kävi nukkumassa uhrin pojalla

Teon jälkeen mies oli sahannut uhrilta irti tämän oikean käden ranteen yläpuolelta. Uhrin hän jätti mattoon käärittynä ja muun irtaimiston alle jätettynä asuntoon.

Teon jälkeen oli lähtenyt irti leikatun käden kanssa ulos asunnosta. Hän yöpyi uhrin pojan luona, jonka luona asunnottomana majaili. Varhain aamulla hän jatkoi matkaansa kohti Oulua.

Kuvasi puukotusta, heitti käden roska-astiaan

Tekoon liittyy poikkeuksellista tekojen kuvaamista. Mies oli kuvannut veristä ja alastonta uhria tekoaikaan ja tallentanut videon, jossa puukottaa tätä. Videon hän oli seuraavana päivänä lähettänyt tyttöystävälleen tunnustettuaan tälle tehneensä henkirikoksen.

Myöhemmin hän oli soittanut erään oululaisen kaupan vessasta tyttöystävälleen videopuhelun, jossa näytti tälle muovipussissa ollutta uhrin irti leikattua kättä. Mies oli lopulta heittänyt käden muovipussissa kaupan ulkopuolella olevaan roska-astiaan. Poliisi löysi käden lopulta jätelavalta.

Poika löysi äitinsä kuolleena kesken hätäpuhelun

Uhrin parikymppinen poika saapui uhrin asunnolle seuraavana päivänä, kun hänen äitiinsä ei saatu yhteyttä. Hän soitti hätäkeskukseen huomattuaan asunnon ikkunoiden olevan rikki ja lattialla olevan paljon verta. Asunto oli muutenkin sotkussa.

Kesken hätäpuhelun mies löytää järkytyksekseen äitinsä kuolleena asunnosta mattoon käärittynä. Hän tunnisti äitinsä matosta pilkottavassa jalassa näkyvästä tatuoinnista. Hän oli tavannut äitinsä viimeksi edellisenä päivänä.

Poika oli jonkin aikaa teosta epäiltynä. Hätäpuhelusta käy ilmi, että mies romahti tajuttuaan äitinsä makaavan asunnossa kuolleena.

Sanoo päässään "napsahtaneen"

Mies otettiin kiinni Intiön hautausmaan toimistorakennuksesta hänen murtauduttuaan sinne.

Mies on tunnustanut surmanneensa uhrin, mutta pitää tekoa tappona. Miehen mukaan teko alkoi riidasta, joka kärjistyi tönimiseen ja lopulta siihen, että mies puukotti naisen hengiltä.

Miehen mukaan hänellä oli "napsahtanut" ja hän oli menettänyt itsehillintänsä. Tähän vaikutti hänen mukaansa osaltaan päihtymystila, mutta erityisesti hänen mielentilansa.

Syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja