Ohisalo: Sisäministeriö pyytänyt Poliisihallituksen selvittämään poliisin toimintaa Elokapinan mielenosoituksessa

3:57
Katso video: Helsingin poliisi myöntää arvioineensa väärin Elokapinaan liitetyn turvallisuusuhan

Elokapina-liike järjesti valtioneuvoston linnalla mielenosoituksen viime perjantaina. Poliisin toiminta sekä viranomaisviestintä mielenosoitukseen liittyen saivat runsaasti huomiota. 

Poliisihallitus kertoo seuranneensa asiasta käytyä keskustelua ja "päättänyt ottaa asian oma-aloitteisena sisäisenä laillisuusvalvonta-asiana selvitettäväkseen".

Helsingin poliisilaitokselle on lähetetty asiaa koskeva selvityspyyntö.

– Kun Helsingin poliisilaitos antaa aikanaan pyydetyn selvityksen, Poliisihallitus arvioi asian ja antaa siitä kirjallisen ratkaisun. Ratkaisusta tullaan tiedottamaan erikseen ja sitä ennen asiasta ei tiedoteta enemmälti, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Sisäministeriö pyytänyt poliisia selvittämään asiaa

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan sisäministeriö on pyytänyt, että Poliisihallitus selvittää Helsingin poliisin toimintaa Elokapinan perjantain mielenosoitukseen liittyen.

Sisäministeriön poliisiosasto on aloittanut asiassa myös laillisuusvalvontatoimet.

Ohisalo kertoo pitävänsä tärkeänä, että poliisi pyrkii viestinnässään ja tilannekuvassaan mahdollisimman neutraaliin tyyliin. 

–  Poliisi on myöntänyt tehneensä uhka-arviossaan virheen ja epäonnistuneensa asiaa koskevassa viestinnässä. Pidän tätä poliisilta tärkeänä, että virheet myönnetään ja niistä otetaan opiksi, Ohisalo kommentoi STT:lle.

Ministeri ei ole ollut suoraan yhteydessä Poliisihallitukseen tai Helsingin poliisilaitokseen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja