Nyt puhuu elpymispakettikannastaan rangaistuksen saanut keskustan Hannu Hoskonen: "En varmasti ole rikkonut mitään sääntöjä"

5:18
"Turpiin tuli ja rangaistus tuli" – Katso Hannu Hoskosen kommentit videolta!

Keskustan eduskuntaryhmä on rankaissut kansanedustaja Hannu Hoskosta EU-elpymispakettia vastaan äänestämisestä. Hoskonen sanoo, ettei koskaan ole äänestänyt hallitusohjelmaa vastaan.

Keskustan eduskuntaryhmä päätti tänään antaa varoituksen kansanedustajilleen Hannu Hoskoselle ja Tuomas Kettuselle. Kaksikko äänesti eilen EU-elpymispakettia vastaan keskustan ryhmäpäätöksen vastaisesti.

Lisäksi Hoskonen joutuu luopumaan eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajuudesta.

– Varoitus tuli ja en minä sitä mitenkään kommentoi. Se vain pitää nieleskellä. Se on kuin jääkiekko-ottelussa, kun tulee jäähy, se vaan pitää kärsiä, Hoskonen sanoo.

Hoskonen katsoo itse puolustaneensa keskustalaisille tärkeitä arvoja ja vaatineensa hallitusohjelman sekä Suomen EU-liittymissopimuksen ja Suomen lakiin kirjatun budjettisuvereniteetin noudattamista.

– En varmasti ole rikkonut mitään sääntöjä, silloin kun vaadin lakien, asetusten ja sovittujen sopimusten noudattamista. Niitä olen aina vaatinut.

Hoskonen äänesti myös Haavistolle epäluottamusta

Ennen kaikkea Hoskonen korostaa juuri hallitusohjelmaa: hänen mukaansa hän ei ole koskaan äänestänyt hallitusohjelmaa vastaan.

– Hallitusohjelma on näissä asioissa pyhä kirja, jota noudatetaan tarkasti. Sitä en ole rikkonut, enkä riko.

Jos Euroopan unionista esitettäisiin esimerkiksi toista elvytyspakettia, Hoskonen voisi äänestää jälleen keskustan ryhmäpäätöstä vastaan.

 – Tämä ensimmäinen paketti nyt meni, turpiin tuli ja rangaistus tuli. Mutta olen varoittanut kaikkia, ja sanon sen tässä teillekin, että elvytyspaketti kakkonen jos tulee, luulen, että silloin on ongelmia vähän muillakin kuin minulla.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen mukaan Hoskoselle ja Kettuselle annetut rangaistukset eivät liittyneet ainoastaan eiliseen EU-äänestykseen, vaan myös viime syksyn ja talven tapahtumiin.

Oletettavasti Kurvinen tarkoitti ainakin Hoskosen päätöstä äänestää ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.) epäluottamusta joulukuussa.

"Elämä edessä ja tukka vähenee koko ajan"

Hoskonen johtaa eduskunnan ympäristövaliokuntaa vielä tämän viikon ajan.

Eduskunnan valiokuntien puheenjohtajanpaikat ovat arvostettuja tehtäviä, joten puheenjohtajuuden menettämistä voi pitää kovana rangaistuksena.

– Onhan se kova rangaistus, mutta en minä karjalaispoikana itkemään tähän kynnykselle aio jäädä. Elämä jatkuu ja uusia töitä tulee eteen kun niitä tulee. Ei mihinkään kannata takertua, Hoskonen sanoo.

– Olen saanut rangaistuksen, katson että se pitää kärsiä. Elämä edessä ja tukka vähenee koko ajan, Hoskonen vitsailee.

Näin kommentoi Tuomas Kettunen

Toinen varoitettu kansanedustaja, Tuomas Kettunen on kommenteissaan maltillisempi.

– Varoitus tuli ja asia on loppuunkäsitelty. Ymmärrän ja hyväksyn tämän varoituksen. Eteenpäin mennään, työ jatkuu kainuulaisten ja suomalaisten hyväksi, Kettunen sanoo MTV Uutisille.

Kettunen haluaa erikseen korostaa, ettei hän ottanut kriittistä kantaa pakettin perussuomalaisten pitkäksi venyttämän eduskunnan EU-keskustelun johdosta.

Kyse ei ole Kettusen mukaan myöskään julkisuustempusta.

– Olen pitkään tätä asiaa käsitellyt, jo vuoden ajan. En ehkä ole tuonut sitä isommin mediassa esille, että suhtaudun hyvin kriittisesti elpymisvälineeseen ja yhteisen velanottamiseen

– Vaikka kuntavaalit lähestyvät, ei ole mistään julkisuustempusta kyse. En halua tällä asialla sen enempää elvistellä.

Juttua täydennetty kello 13.19. Lisätty Tuomas Kettusen kommentit.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja