Nyt on tittelillä mittaa! Puolustusvoimat hakee riveihinsä vastatykistömaalinosoitustutkakalusto-järjestelmäinsinööri-erikoisupseeria

Puolustusvoimat haluaa täyttää vielä käyttämättömät erikoisupseerin saappaat.

Puolustusvoimat kertoo muun muassa LikedIn-palvelussa hakevansa uutta työvoimaa. Se kyselee, kiinnostaisiko lähteä vastatykistömaalinosoitustutkakalusto-järjestelmäinsinööri-erikoisupseeriksi Karjalan prikaatiin Vekaranjärvelle.

Todellisuudessa titteli ei kuitenkaan tule olemaan 71 kirjainta pitkä, vaan Puolustusvoimat hakee järjestelmäinsinööriä erikoisupseerin virkaan.

Tehtävässä johdetaan ja vastataan vastatykistömaalinosoitustutkakaluston sekä m15 -tykistöjärjestelmäkonttien käyttöhuollon toteuttamisesta, järjestelmien yleisestä kunnossapidosta sekä teknisestä ja ohjelmistollisesta ylläpidosta ja operatiivisesta käytettävyydestä.

Asiasta on vitsailtu myös sosiaalisessa mediassa.

Jättimäisen pitkä titteli ei ole virallinen, mutta Suomesta löytyy myös muita pitkiä ja moniosaisia yhdyssanoja. Kielikellon mukaan tällaisia tilapäisiä yhdyssanoja on useita, ja sellainen on esimerkiksi lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas.

Kielitoimiston sanakirjan mukaan suomen kielen pisin sana on pyyhkäisyelektronimikroskooppi, jossa on 30 kirjainta.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja