Muffinien maustamisessa saa ja kannattaa käyttää mielikuvitusta. Yhdistele rohkeasti marjoja, hedelmiä ja makeisia! Lisää taikinaan Pätkiksen paloja tai luraus lakritsikastiketta ja kuorruta muffinit tumman suklaan sijaan valkosuklaalla!
Leivo viileän syyspäivän piristykseksi pellillinen Akin herkkumuffineja. Mehevät leivonnaiset maistuvat parhaalta tuoreena.
Pätkismuffinit
1 ps (140 g) minipätkiksiä (Fazer)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g leivontamargariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl Pirkka leivinjauhetta
1 tl Pirkka vanilliinisokeria
1 3/4 dl maitoa
Lisäksi:
12 Amerikan muffinivuokaa
Paloittele Pätkikset kolmeen osaan.
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan.
Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä pätkikset keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteessa 20-25 minuuttia.
Valkosuklaa-mustikkamuffinit
225 g Pirkka leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 Pirkka Parhaat kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g) Pirkka mustikoita (pakaste)
50 g valkoista leivontasuklaata
Kuorrutus:
150 g valkoista leivontasuklaata
Lisäksi:
16 kpl Pirkka Amerikan muffinivuokaa
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla.
Lakritsi-suklaamuffinit
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl Pirkka lakritsikastiketta (putkilo)
Lisäksi:
8 Pirkka American muffinivuokaa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen lakritsikastikkeen kanssa.
Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Koristele halutessasi muffinien pinta lakritsikastikkeella.
Kinuski-puolukkamuffinit
2 kanamunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Pirkka juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl puolukoita (pakaste)
Kuorrutus:
3/4 dl Pirkka kinuskikastiketta
noin 1 1/2 dl tomusokeria
Lisäksi:
12 American muffinivuokaa
Vaahdota munat ja sokeri. Kaada joukkoon rasva. Lisää taikinaan maito vuorotellen keskenään sekoitettujen jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Lisää lopuksi puolukat.
Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Sekoita kinuskikastike ja tomusokeri keskenään. Jos seos tuntuu löysältä, lisäätomusokerin määrää. Lusikoi kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi jäisillä puolukoilla.
Kuvat: Ruokakesko Oy