Nyt laitetaan puutarha kukkimaan

AVAlla ei kevään hiljaista tulemista pelästytä, vaan katsotaan tiukasti tulevaan. Ihanat puutarhaohjelmat ovat jo valloittaneet kanavan, muistathan nämä ihanat ohjelmat.

Lifestyle-ohjelmiin panostava AVA tarjoaa kotipuutarhureille runsaasti silmänruokaa keväällä. Maksuttomalla kaapelikanavalla nähdään neljä pihaan ja puutarhaan keskittyvää ohjelmasarjaa. Niiden lähestymistavat vaihtelevat käytännön vinkeistä aina arkkitehtonisiin yksityiskohtiin.

Viherpeukalot sunnuntaisin klo 15

Viherpeukalot on suosittu brittiläinen puutarhareality, jossa tavallisten brittiperheiden takapihat ja puutarhat kokevat hurjia muodonmuutoksia. Joukko alan ammattilaisia - puutarha-arkkitehteja ja rakennusmiehiä - uudistavat väsähtäneen pihan kahdessa vuorokaudessa. Jokaisessa jaksossa puutarhureiden tiimi tekee muodonmuutoksen yhdelle pihalle, jonka omistajan perheenjäsen tai ystävä on ilmoittanut ohjelmaan.

Kun puutarhan omistaja on poissa paikalta, ystävät, perhe ja puutarhuritiimi tekevät pihassa ihmeitä. Omistaja palaa täysin uudistuneeseen pihaan. Ohjelmaa luotsaavat Kirsty King, puutarhuri Charlie Dimmock, rakennusmies Tommy Walsh ja tämän assistentti Will Shanahan.

Tulevissa jaksoissa rakennuskohteena on muun muassa japanilaistyylinen piha, terassin laajennus, kiireisen kolmosten äidin puutarha, erityisjärjestelyjä tarvitseva pyörätuolilla liikkuvan omistajan puutarha sekä puutarha Espanjassa.

Ihana Piha perjantaisin klo 18.30

Ihana Piha jatkuu 4. tuotantokauden jaksoilla. Ohjelmassa luodaan laaja näkemys pihanhoitoon ja siihen liittyvään maailmaan ja saadaan runsaasti käytännön vinkkejä. Ihanaa Pihaa juontaa tuttuun tapaan Sonja Lumme. Mukana on myös toinen tuttu kasvo, kokki Markus Maulavirta.

Ohjelma vierailee myös julkisuuden henkilöiden luona, vieraina nähdään mm. Marita Taavitsainen ja Tohtori Kiminkinen. Ihana Piha nähdään uusintana MTV3-kanavalta.

Ranskalaiset puutarhat perjantaisin klo 19.30

Ohjelmassa tutustutaan viehättäviin puutarhoihin eri puolilla Ranskaa. Niiden luomisessa on pyritty synnyttämään taiteellisen kauniita ympäristöjä - joskus myös käytännöllisyyden kustannuksella. Kun luonto pyrkii villiintymään ja ihminen kontrolloimaan, tarjoaa tästä vuorovaikutuksesta syntyvä ympäristöarkkitehtuuri elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

Luonnon oma apteekki tiistaisin klo 19.30

Botanisti James Wong opettaa brittiläisessä hyvinvointi- ja puutarhaohjelmassa luonnonmukaisia hoitomuotoja ja kasvien hyödyntämistä lääkkeinä. Tavalliset vaivat, kuten ihottumat ja unettomuus, voidaan usein hoitaa kotipuutarhan tuotteilla.

James valmistaa voiteita ja rohtoja kukista, hedelmistä ja kasviksista. Sarjassa Jamesin voiteiden teho joutuu testiin, sillä niitä koekäyttävät erilaisista vaivoista kärsivät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja