Nyt kärähti vaahteranlehti! Kanada sortui jäähyihin ja leipoi turpaan Marko "Mörkö" Anttilaakin

Jääkiekon MM-finaalin ensimmäisen erän tarina oli kanadalaispelaajien hermokontrollin pettäminen. Leijonat johtaa 1–0. Kanada kävi kuumana niin kaukalossa kuin vaihtoaitiossakin.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ensin Justin Danforthille tuomittiin 2+10 minuutin jäähy Ville Pokan taklaamisesta laitaan. Leijonien ylivoima sakkasi kuitenkin pahoin ja Kanada pääsi jopa ylivoimahyökkäyksiin alivoimalla.

40 sekuntia ensimmäisen jäähyn päätyttyä Nick Paul pelasi korkealla mailalla ja pääsi jäähyaitioon. Tämä kuumensi myös Kanadan vaihtoaition, tähän asti turnauksessa kun on saanut pelata melko kovaa ilman pelkoa jäähystä.

Mikael Ruohomaan maali syntyi sekunnin Paulin jäähyn päättymisen jälkeen.

Mutta ei kahta ilman kolmatta. Kapteeni Marko Anttilan laukaukseen päättyneen hyökkäyksen jälkeen Kanadan maalilla alkoi torikokous, jossa Michael Bunting leipoi Anttilaa kasvoihin ja joutui kahden minuutin huilille. Tämäkin ylivoima meni Leijonilta kuitenkin koheltamiseksi.