Nyt jysähti: Yleisurheiluun täysin uusi MM-kisatapahtuma – jaossa ennennäkemätön palkintopotti

Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics on julkistanut uuden kahden vuoden välein järjestettävän maailmanmestaruustapahtuman, jonka on tarkoitus toimia kauden 2026 suurena loppuhuipennuksena.

Tarjolla on kaikkien aikojen suurin 10 miljoonan dollarin palkintopotti, josta kultamitalistit kuittaavat peräti 150 000 dollaria.

Avajaiskilpailut järjestetään kolmena iltana Budapestissa, 11.-13. syyskuuta, ja jokainen kisaistunto kestää alle kolme tuntia.

Tarkoituksena on tarjota nopeatempoinen tapahtuma, jossa kisaavat kahdeksasta 16 maailman parhaimmistoon kuuluvaa urheilijaa lajia kohden.

– Kun esillä ovat vain parhaista parhaat, ja kun kilpailut viedään suoraan välieriin ja finaaleihin, luomme välittömiä suorituspaineita urheilijoille, jotka pyrkivät tavoittelemaan lopullisen mestarin titteliä, WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe sanoi.

Valinta perustuu ensisijaisesti maailman ranking-listoihin ja kilpailuun odotetaan noin 400 urheilijaa noin 70 eri maasta.

World Athletics Ultimate Championship järjestetään joka toinen vuosi. Myös perinteiset yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi, seuraavaksi vuonna 2025 Tokiossa.

Lue myös:

    Uusimmat