Britannian ennätysmies Bren Ortonin, 29, ruumis on löydetty

Brittiläisen kajakkimelontalegenda Bren Ortonin, 29, ruumis on löydetty järvestä Pohjois-Italiassa. Tragediasta ovat uutisoineet muun muassa BBC, Sky News ja The Guardian.

Orton joutui vaikeuksiin eikä noussut pintaan melottuaan ryhmän kanssa Melezzassa Sveitsissä Italian rajan liepeillä 16. toukokuuta. Hän oli ollut kaksi viikkoa kateissa, kunnes merimies löysi hänen elottoman ruumiinsa torstaina Maggiorejärvestä Pohjois-Italiasta.

Britannian ennätyspudotus

Orton tunnettiin freestyle-tempuistaan valtavilla aalloilla ja vesiputouksilla ympäri maailman, Britannian melontaliitto kertoi. 

Orton teki vuonna 2019 Britannian ennätyksen suurimmalla pudotuksella vesiputouksesta. Pudotusta Big Banana Fallsilla Meksikossa kertyi 39 metriä. Se oli ylipäätään historian toiseksi suurin pudotus kajakilla.

Kajakkimelonnan yhdeksänvuotiaana kouluretken jälkeen aloittanut Orton kilpaili urallaan freestylemelonnassa myös MM-kisoissa. Hän ylsi vuonna 2015 Ottawassa finaaliin.

Suuri lajlilähettiläs

Britannian melontaliiton toimitusjohtaja Ashley Metcalfe sanoi, että Orton muistetaan yhtenä lajin suurimmista lähettiläistä koskaan. Metcalfe luonnehti menetyksen olevan melontayhteisölle valtava.

Freestylemelonnan maailmanmestaruudenkin urallaan voittanut James Reeves puolestaan kuvaili Ortonia "uskomattomaksi ihmiseksi".

– Teini-iästä lähtien hänen lämmin hymynsä ja ystävällinen luonteensa loistivat yhtä kirkkaasti kuin hänen taitonsa kajakilla, Ortonia tämän varhaisina vuosina mentoroinut Reeves kertoi Facebookissa.

Orton oli kirjoittanut Instagram-profiiliinsa, että hän "yrittää olla koskaan kasvamatta aikuiseksi ja kajakkimeloa ikuisesti".

Lue myös:

    Uusimmat