Mainos

Nyt ahdistus pois!

Jokainen on joskus ahdistunut tai stressaantunut. Hallitse epämiellyttäviä tuntemuksia riittävällä unella ja rentoutuksella.

Stressin lievittäminen ei ole taitolaji - jokainen voi onnistua siinä, neuvoo Kidshealth.org.!

Aluksi on opeteltava rentoutumaan. Television edessä tai tietokoneella istuminen eivät ole rentoutusmenetelmiä, sillä riippuen tv-ohjelmasta tai netin sisällöistä ne saattavat jopa lisätä stressiä. Myöskään juominen tai tupakointi ei ole ratkaisu ahdistukseen, sillä niiden antama apu on vain väliaikaista.

Ole vain

Opettele hengittämään syvään. Syvä hengitys hellittää hermopainetta ja saa lihakset rentoutumaan. Voit myös kokeilla joogaa tai tai chitä, jotka toimivat tehokkaina lihasten ja mielen rentouttajina.

Varmista, että syöt, nukut ja liikut tarpeeksi. Valitse lautasellesi kasviksia, vihanneksia ja täysjyvää, joista saat kylläisen olon pitkäksi aikaa. Liikkuessasi kehosi solut saavat happea.

Hengaile seurassa! Ystävien ja perheen kesken järjestetyt aktiviteetit toimivat, mutta voitte myös "vain" olla. Yhdessä vietetty hauska päivä lisää onnellisuuden tunnetta ja vähentää ahdistusta. Liäski rakkaiden kanssa vietetyt hetket vahvistavat kuuluvuuden tunnetta. Asioiden jakaminen toisen ihmisen kanssa saa muistamaan, että muillakin on joskus ongelmia - et ole yksin.

Anna itsesi unelmoida

Retki puistoon tai kävely metsässä antaa rauhallisen olon. Ota mukaasi ystävä, ja voitte tutustua luontoon yhdessä.

Ajattele positiviisesti. Hyvä tapa pysyä poissa murheen tieltä on keskittyä ajattelemaan niitä asioita, jotka ovat juuri nyt hyviä, kauniita ja positiivisia. Anna itsesi unelmoida, toivoa ja kuvitella.

Jos ahdistuneisuus ja stressi ei helpota pitkänkään ajan sisällä, voi olla hyvä ajatus keskustella tuntemuksistaan läheisen ihmisen, kuten ystävän tai vanhemman, kanssa. Myös koulun terveydenhoitajalle voi kertoa pahasta olostaan. Hän osaa kertoa hoitomuodoista ja ohjata eteenpäin.


Helmi nyt myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Kidshealth.org

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.