Mainos

Nürburgringillä jälleen vakava onnettomuus – 15 autoa romuksi samassa mutkassa

Leppoisa ratapäivä muuttui lauantai-iltana romuralliksi Saksassa sijaitsevalla Nürburgringillä.

Yhdellä maailman legendaarisimmista moottoriradoista, Saksassa sijaitsevalla Nürburgringillä, sattui maanantaina jälleen vakava onnettomuus, jossa oli osallisena 15 autoa. Kyseessä oli kaikille avoin ratapäivä, ei varsinainen kilpailu.

Onnettomuus tapahtui, kun Porsche 911 GT3 RS oli valuttanut jäähdytysnesteensä radalle Hatchenbach-mutkassa viimeisellä kierroksella ennen ratapäivän päättymistä. Paikalla ei sillä hetkellä ollut enää ratavirkailijoita, joten keltaisia lippuja tai varoitusvaloja ei saatu käyttöön. 14 takaa tullutta autoa liukasteli Porschen jäähdytysnesteisiin ja seurauksena oli useita eri asteisia kolareita.

Viranomaisten mukaan kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti. Heistä toinen jouduttiin leikkaamaan ulos Audistaan, minkä jälkeen hänet kuljetettiin sairaalaan helikopterilla.

Autojen kärsimät vahingot nousevat satoihin tuhansiin euroihin.

Radan sääntöjen mukaan avoimien ratapäivien aikana kierrosaikojen kellottaminen ei ole sallittua, mutta kuljettajat tekevät niin siitä huolimatta.

Nürburgringillä sattuu vakavia onnettomuuksia varsin usein. Siellä ajaminen on monen vauhtipään unelma, mutta monet ottavat tarpeettomia riskejä häpeilemättä ja koettelevat sekä omien ajotaitojensa että autojensa suorituskyvyn rajoja.

***

1:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.