Nuoret lähtivät luontoon Kanadassa – löysivät jotain mystistä: "Paikka oli ollut siellä 30 vuotta vain odottaen, että tulisi löydetyksi"

Parikymppiset miehet löysivät metsäretkellään leiripaikan, joka oli maannut koskemattomana 30 vuoden ajan. Sosiaalisen median avulla myös leirin perustajat löytyivät!

Kanadalaisnuorten metsäreippailu muuttui mysteerin ratkomiseksi, kun metsästä löytyi hylätty leiripaikka. Parikymppiset Callum Gow, Josh Grossman ja Carson Schiefner olivat reippailemassa Maple Ridgessä, Kanadassa, kun he löysivät 30 vuotta vanhan leiripaikan, kertoo CBC.

"Suurempi aarre kuin millaista oletin koskaan voivani löytää"

Mieskolmikko oli tullut luontoon, koska halusi viettää aikaa ulkona, mutta koronaviruksen vuoksi pysyä myös etäällä muista.

Metsässä he havaitsivat aluksi oranssin pressun.

Miehet lähestyivät pressua ja havaitsivat sen sijaitsevan leiripaikalla, jolla ei kuitenkaan ollut ketään. Paikka vaikutti siltä, ettei siellä ole käyty vuosiin.

– Totta puhuakseni se oli suurempi aarre kuin millaista oletin koskaan voivani löytää täältä, Callum  heitti.

– Kun tajusimme, mikä se on, ajattelimme "vau, tämä on hullua", Carson kuvailee.

Leirin esineet edelleen hyväkuntoisia

Leiripaikalla oli pieni maja, jota pressu peitti. Majassa oli laatikoita täynnä leiritarvikkeita. Ne olivat hyvässä kunnossa. Paikalta löytyi esimerkiksi vessapaperirulla, tupakkatarvikkeita, liesi ja ensiapulaukku.

– Paikka oli ollut siellä 30 vuotta vain odottaen, että tulisi löydetyksi, Carson kuvaa.

– Löysimme myös päiväkirjan, lokikirjan, jota he ovat käyttäneet, ja mielestäni se alkoi vuodesta 1986, hän jatkaa.

Kuva leiripaikalta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lokikirja kertoi seikkailuista metsässä

Lokikirjassa oli piirroksia ja kuvauksia elämästä majalla. Merkinnät päättyivät vuoteen 1991. Tuolloin Callum, Carson ja Josh eivät olleet vielä edes syntyneet!

Lokikirjassa selostettiin esimerkiksi päiväretkiä, uudenvuodenjuhlia majalla ja jopa kahden ystävyksen traaginen kuolema auto-onnettomuudessa.

Leirin perustajat löytyivät somen avulla

Callum, Carson ja Josh kuvasivat leirin, ottivat mukaansa lokikirjan ja joitakin muita tavaroita ja poistuivat.

Kuva lokikirjasta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kuva lokikirjasta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kun Callum kirjoitti aiheesta Facebookissa, suosio oli taattu: eräs kommentoija jopa tunnisti yhden lokikirjassa mainitun nimen, ja Callum ystävineen saikin yhteyden leiripaikan aikanaan perustaneisiin ihmisiin.

Bill Ripka ja Rick Senft ovat kaksi leirin perustajista. Kolme muuta miestä on jo menehtynyt.

– Voi luojani, se, että näin kuvia siitä... Sanoisin, että ne olivat varmaankin elämäni parhaita vuosia, Rick kuvailee.

Majalla vietettiin aikaa vuosia – sitten "elämä tuli tielle"

Bill ja Rick ystävineen kävivät majalla ja metsäseikkailuilla, joihin liittyi myös runsasta alkoholin nauttimista. Leiri rakennettiin niin, että sen vaikutus ympäristöön olisi minimaalinen. Varusteet kiikutettiin luontoon salaa metsänhoitajalta.

Metsämajalla kävi viimeisenä Rick. Kolmena viimeisenä vuonna mies teki majalle yhteensä kolme retkeä – yksin.

– Elämä vain tulee tielle, tiedäthän. Minulla oli aina suunnitelmana mennä takaisin tarkistamaan paikka, mies kommentoi.

Callum, Josh ja Carson ovat lähettäneet lokikirjan Billille, jotta tämä ja Rick voisivat jälleen lukea sitä. Rick totesi haastattelussa, että kenties nuoret miehet voisivat vielä yksissä tuumin palata majalle ja tehdä siitä omansa.

Lue myös:

    Uusimmat