Mainos

Nuoren naisen vaalea koti Eirassa

Arnevi Kytöniemen 38 neliön koti sijaitsee Helsingin Eirassa, vanhassa kerrostalossa. Kivikaupungin vanhojen talojen keskellä on vehreä keidas, jossa Arnevi kauniilla säällä nauttii piknikeistä ja joskus opiskelee. Kun sataa, kaunis piha ilahduttaa maisemana ikkunasta.

Eteisestä pääsee sekä makuuhuoneeseen että olohuoneeseen, aloitetaan olohuoneesta. Vihreä kakluuni korjattiin remontin yhteydessä toimivaksi ja se on talvisaikaan ihana tunnelman ja lämmöntuoja. Katon vaalean vihreä raita on sävytetty kakluunin värin mukaan.

Kaikki valkoiset pehmeät kalusteet ovat vanhempien kotoa saatuja vanhoja huonekaluja, jotka on verhoiltu irrallisilla Cobellossa teetetyillä hupuilla. Kangas on vesipestävää puuvillaa ja huput päätyvätkin usein pesukoneeseen varsinkin illanistujaisten jälkeen. Vaaleanpunainen pehmeä shaali on kuin hattaraa, johon on ihana kääriytyä iltaisin nauttimaan kupillinen teetä.

Sushia valkoisessa olohuoneessa

Arnevilla käy usein vieraita ja hän nauttii ruuan laittamisesta. Italialaistyyppinen ruoka ja sushi häviävät kavereiden suihin tuotapikaa. Ruokapöydän ympärille mahtuu muutama hyvin istumaan. Arnevin yksi intohimo ovat astiat ja kattauksien tekeminen on osa hauskaa ruokajuhlaa.

Jos vieraita on paljon osa voi istua sohvalla, koska koriarkku ja rahi toimivat hyvin napakoina pöytinä. Valkoisen olohuoneen kodikkaita mausteita ovat pehmeä matto ja useat erilaiset punotut pinnat. Suurin osa sisustuksesta on hankittu Cobellosta.

Tehokkaassa keittiössä on ilo tehdä ruokaa. Kaksi askelta ja ylettyy kaikkialle. Kaappien lasiovet ovat mukavan keveät pieneen tilaan ja niistä voi ihailla viimeisimpiä astiahankintoja.

Pikkuisen makuuhuoneen täyttää melkein kokonaan pehmeä sänky. Sen katseenvangitsijat ovat turkoosit tyynyt ja pehmeä shaali. Tyynyt ovat kesän alennusmyyntilöydöt. Asunnossa ei ole paljon kiinteitä kaappeja, joten vaatteille on hankittu monta kivaa säilytyspaikkaa. Rakkain esine makuuhuoneessa on kuumailmapallon muotoinen kattovalaisin.

– Se antaa tunteen kuin voisi koska vaan matkustaa jonnekin ihanaan paikkaan ja sopii siksi mielestäni ihanasti juuri makuuhuoneeseen, Arnevi sanoo.

Teksti: Hanna Sumari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.