Nuoren naisen upea teko sai muutkin liikkeelle – tanssiaismekot eteenpäin hyvästä syystä

Amerikkalaisen nuoren naisen anteliaisuus on innoittanut myös muita lahjoittamaan tanssiaismekkojaan niitä tarvitseville, kertovat Metro ja BuzzFeed News.

Yhdysvalloissa juhlitaan ympäri maata piakkoin prom-tanssiaisten merkeissä. Kuten Suomessa vanhojentanssien aikaan, myös Yhdysvalloissa hienot juhlat voivat aiheuttaa perheille stressiä, kun nuorille pitää hankkia tamineet kengistä mekkoihin ja meikkiin.

19-vuotias Mika Riddick tanssi itse omat tanssiaisensa vuonna 2016. Naisella oli päällään upea kimaltava mekko, jota ei tullut käytettyä enää juhlien jälkeen. Vanhoja kuvia selatessaan Mika keksi antaa mekon käyttöön jollekin sellaiselle, joka sitä todella tarvitsisi.

– Tarjosin mekkoani, koska miksi ei? Teidän, että monet nuoret naiset kärsivät talousvaikeuksista, Mika kertoi BuzzFeed Newsille.

Yhdysvalloissa koulumaksut ovat korkeita, ja osa oppilaista tekee lisäksi pitkää päivää työssä, josta saadun palkan he antavat perheelleen.

– On myös tyttöjä, joilla on vain vaikeuksia löytää mekko, Mika jatkaa.

Mekon uusi omistaja löytyi somen avulla

Mika ilmoitti Twitterissä antavansa mekkonsa yhdeksi illaksi tanssiaisiin lähellä asuvalle, sitä tarvitsevalle tytölle. Meikkaajana toimiva nuori nainen tarjosi mekon ohessa myös meikkiä ja kenkiä ja jakoi kuvan itsestään mekko päällä tanssiaisissa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En veloita sinulta mitään, pidä vain loistava ilta, Mika kirjoittaa Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twiitti keräsi nopeasti tuhansia jakoja ja kannustavia kommentteja. Mekkoa tarvitseva tyttö myös löytyi. Hän tuli paikalle äitinsä kanssa ja kokeili pukua. Se sopi täydellisesti.

– Hänen äitinsä itki, ja se teki minut niin onnelliseksi… Ei hänen kyyneleidensä näkeminen, mutta hänen stressinsä helpottaminen, Mika kertoo.

Naisen anteliaisuus sai myös muut liikkeelle

Mikan twiitti aiheutti muutakin hyvää. Useat naiset inspiroituivat hänen anteliaisuudestaan ja alkoivat tarjota myös omia mekkojaan niitä tarvitseville.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Twitter, Buzzfeed News, Metro

***

Suomessa vanhojen tansseihin panostetaan isosti. Katso video aiheesta alta!

1:58

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja