Nuoren naisen taposta Orimattilassa epäilty mies vangittu – joulun pyhinä tapahtuneen verityön uhrina oma tyttöystävä

Orimattilassa tapaninpäivän vastaisena yönä tehdystä henkirikoksesta epäilty mies on vangittu perjantaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

1991 syntynyt mies vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä. Uhri on 25-vuotias nainen.

Tutkinnanjohtajaa sijaistava rikoskomisario Markku Vornanen Hämeen poliisista joutuu tutkinnallisista syistä pitämään monet tapaukseen liittyvät yksityiskohdat omana tietonaan. Epäiltyä miestä oli maanantai-aamupäivään mennessä kuulusteltu yhden kerran. Kuulusteluja on tarkoitus jatkaa lähipäivinä.

Vornanen ei kommentoi, onko epäilty kiistänyt tai myöntänyt teon. Tutkinnallisista syistä hän ei myöskään kerro tekotavasta, tappoa edeltäneestä tilanteesta tai mahdollisesta motiivista. Tappo rikosnimikkeenä viittaa kuitenkin siihen, ettei tekoa todennäköisesti ole suunniteltu etukäteen.

Uhri ja epäilty olivat seurustelusuhteessa.

Ei vakavaa rikostaustaa

Vornasen mukaan epäilty on ollut yhteistyöhaluinen rikoksen selvittämiseksi.

– Epäiltyjen määrään tai rikosnimikkeisiin ei toistaiseksi ole tullut muutoksia. Käsityksemme mukaan asunnossa ei ollut tekohetkellä muita kuin uhri ja epäilty. Läheisten antamien lausuntojen perusteella he olivat poika- ja tyttöystävä, Vornanen sanoo MTV Uutisille.

Epäilty otettiin kiinni asunnosta, jossa tappo tehtiin. Verityöstä ilmoitti hätäkeskukseen henkilö, joka oli saanut tiedon tapahtuneesta.

Poikaystävällä ei ole aiempaa vakavaa rikoshistoriaa, mutta rekisteristä löytyy Vornasen mukaan "joitakin pieniä rikoksia". Hän ei tässä vaiheessa kommentoi, onko päihteidenkäytöllä ollut osuutta tapahtuneeseen. 

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Koska kyse on henkirikoksesta, niin joudumme suorittamaan mittavan tutkinnan asiasta. Siksi poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa asiasta enempää.

Pitkien pyhien ikävät seuraukset

Poliisin näkökulmasta joulunpyhien vietto on Orimattilan vakavaa henkirikosta lukuunottamatta sujunut rauhallisesti Päijät-Hämeessä.

Vornasen ammatillisen kokemuksen mukaan kansalaisten pitkien pyhien vietolla, runsaalla kotona oleilulla, alkoholinkäytöllä ja mahdollisilla mielenterveysongelmilla on toisinaan erittäin ikäviä seurauksia.

– Yleisellä tasolla voin kommentoida, että pyhien vietot ruokkivat tällaisia tapahtumia. Ilmi saattaa tulla sellaisia eri-asteisia väkivaltarikoksia, joita ei muuten niin tavanomaisesti tule poliisin tietoon, rikoskomisario luonnehtii.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja