Mainos

Noroviruksesta aiheutunut vatsatautiepidemia jyllää Helsingissä: jo 100 sairastunutta sairaalassa ja palvelukeskuksessa

Norovirus aiheutti Laakson sairaalan ja Koskelan palvelukeskuksen vatsataudit Helsingissä. Helsingin kaupunki kertoi eilen noin sadan potilaan ja henkilökuntaan kuuluvan sairastuneen oksennus- ja ripulitautiin.

Ensimmäisistä laboratorionäytteistä on nyt löytynyt noroa ja lisätuloksia odotetaan ensi viikolla. Lisäksi kaupunki on ottanut toistakymmentä elintarvikenäytettä, joiden tulokset valmistuvat aikaisintaan huomenna. Helsingin kaupungin mukaan ravintokeskuksen tiloissa ja toiminnassa ei ole havaittu erityistä huomautettavaa.

Norovirus aiheuttaa oksentelun ja ripulin lisäksi nestehukkaa. Sairaus heikentää nopeasti terveenkin ihmisen yleiskuntoa. Ylilääkäri Hannele Kotilaisen mukaan norovirus ei kuitenkaan leviä suolesta muualle elimistöön toisin kuin jotkut muut bakteerit.

Noro tarttuu erittäin helposti pinnoilta tai henkilöstä toiseen. Sitä voi ehkäistä pesemällä käsiä huolella. Laaksossa ja Koskelassa on käynnistetty tehopuhdistukset. Kotilaisen mukaan toisin kuin paikoissa, joissa ihmiset vaihtuvat tiuhaan tahtiin, Laaksossa ja Koskelassa noro saadaan häviämään nopeammin pinnoilta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.