Normivappuna Helsingin Kaivopuisto on täpötäynnä vappujuhlijoita – tältä siellä näytti koronavapun aamuna!

Ikoninen vappupaikka kumisee vappuaattona tyhjyyttään – MTV paikalla typötyhjässä Helsingin Kaivopuistossa 3:28
MTV Uutiset paikalla: näin tyhjältä näyttää kaivopuistossa vappuaamuna!

Ullanlinnanmäki Helsingin Kaivopuistossa on joka vuosi yksi suosituimpia vapunviettopaikkoja. Vapunpäivänä Kaivopuisto onkin ollut joka vuosi kuin pommin jäljiltä, kun alue on ollut täynnä serpentiiniä, tyhjiä pulloja ja tölkkejä ja muita roskia. 

Tänä vuonna kaikki on kuitenkin ollut hyvin toisin – syynä koronaviruspandemia, joka on pidellyt kansalaiset kodeissaan etävapun vietossa. 

Heikki ja Anna-Maija Julin lähtivät aamutuimaan todistamaan Kaivopuistoon eriskummallista vapputunnelmaa,  tosin ilman kuohuvaa tai piknikeväitä.

– Tällä kertaa tulimme ottamaan historiallista kuvaa, eli ottamaan kuvan siitä, miten vappua juhlitaan Ullanlinnanmäellä, Heikki sanoo MTV Uutiset Live -lähetyksessä. 

Kaivopuisto ammottikin vapunpäivän aamuna tyhjyyttään – katso videolta, millaisena päivä valkeni suositussa piknik-puistossa!

Etäjuhlat jatkuvat vapunpäivänä

Vapunpäivää on Helsingissä perinteisesti kokoonnuttu juhlimaan Ullanlinnanmäelle. Tänä vuonna vapun vastaanotto toteutetaan aamuyhdeksältä alkaen suorana radiolähetyksenä Yle Radio Suomessa ja nettistriiminä. 

Ohjelmaan kuuluvat perinteen mukaisesti Ylioppilaskunnan Laulajien esiintyminen sekä pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien puheet.

Esimerkiksi Sinfonia Lahti sekä Helsingin kaupunginorkesteri lähettävät vappupäivänä verkossa omat vappumatineansa.

Myös poliittisten puolueiden perinteiset vapputapahtumat ovat siirtyneet verkkoon. Keskusta vietti virtuaalista vappua jo aattona, mutta SDP:n ja vasemmistoliiton vuoro on vappupäivänä.

MTV Uutiset Live seuraa Suomen ensimmäisen virtuaalivapun eri käänteitä – seuraa mukana! 

Lue myös:

    Uusimmat