Norjan ja Ruotsin hiihtoavauksissa sensaatiotuloksia: Kläbo täysin vastaantulija – hiihtokuningattarille yllättävät tappiot nuorille tähdille

Tähtihiihtäjä Johannes Hösflot Kläbon avaus maastohiihtokauteen jätti vielä toivomisen varaa. Viidenneksi sijoittuneen Kläbon edelle Beitostölenin sprinttifinaalissa ylsi peräti kolme muuta norjalaista.

Kisan voittoon hiihti Erik Valnes ennen Pål Tröan Aunea ja Ranskan Lucas Chanavatia. Lisäksi Kläbon edelle ehti myös Fredrik Riseth.

– Tällaista se on. Kovia hiihtäjiä on kamalasti, ja silloin jäät viidenneksi, Kläbo kommentoi NRK:lle.

Kläbo kertoo harjoitelleensa kesän Valnesin kanssa, joten tämän vauhti ei tullut mitenkään yllätyksenä.

Naisissa nähtiin toinen jättipaukku, kun 24-vuotias Ane Appelkvit Stenseth kukisti sprinttikuningatar Maiken Caspersen Fallan sprintissä ikuisuudelta tuntuvalla 1,2 sekunnin erolla. Stensethin takana yhdysvaltalaishiihtäjä Sophie Caldwell jäi kolmanneksi.

– Sukset toimivat uskomattoman hyvin, ja kroppani vastasi tänään erittäin hyvin. Oli todella hauskaa hiihtää, iloitsi Stenseth.

Falla on sprintin maailmanmestari kaksista edellisistä MM-kisoista. Hän vei sprintin maailmancupin nimiinsä kolmesti ennen kuin jäi viime kaudella toiseksi Stina Nilssonin jälkeen.

Kallalle kyytiä Jällivaarassa

Jos Norjasta saatiin kovia tuloksia, niin sellainen kuuluu myös Ruotsista. Naisten kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa 20-vuotias Frida Karlsson kukisti Jällivaaran kaksintaistelussa Charlotte Kallan. Maalissa kaksikon välillä oli reilun kuuden sekunnin ero.

– Olen odottanut tätä superpaljon. Olen polkenut jalkaa kotona ja odottanut, että tämä (kausi) alkaa, Karlsson intoili Expressen-lehdelle.

– Se, että voitin tänään on iso bonus. Halusin vain hyviä vastauksia keholtani, hän jatkoi.

Kisasta puuttuivat loukkaantumisten takia sekä Stina Nilsson että loppuvuoden todennäköisesti sivussa olevaEbba Andersson.

Hiihdon maailmancupin kausi käynnistyy viikon kuluttua Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat