Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko edes maistanut? Henri Alén ylistää suomalaista traumaruokalajia: "Törkeän hyvää, kun se on hyvin tehty"

8:41Menu Finnjävel: Miten läskisoosi taipuu fine dining -ravintolan tarjontaan?
Julkaistu 25.05.2020 13:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintoloitsijat ja kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa kertomassa uudesta Menu Finnjävel -ohjelmastaan. Kaksikon kanssa pureuduttiin samalla myös suomalaisiin ruokaklassikoihin, kuten läskisoosiin. 

Muun muassa ravintola Finnjäveliä Helsingissä pyörittävät kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen sukeltavat uutuusohjelmassaan suomalaisten perinneruokien maailmaan. Kaksikko kävi maanantaina MTV:n Uutisaamussa haastateltavana ja kertoi juontaja Ivan Puopololle mietteitään suomalaisista klassikkoruoista. Puopolo muun muassa pohti, onko moni suomalainen edes maistanut perinteistä läskisoosia, vaikka varmasti ovat kuulleet sen nimen. 

Uusi, kuusiosainen Menu Finnjävel -ohjelma sukeltaa Henri Alénin ja Tommi Tuomisen johdolla suomalaisen perinneruuan alkulähteille. Ohjelmassa mennään fine dining -ravintolan kulisseihin katsomaan, miten syntyy Finnjävelin uusi viiden ruokalajin menu.

– Läskisoosi on tuote, jonka nimen kaikki tietävät, mutta se on läskikauhuisille suomalaisille niin karmeaa. Porukalla on ehkä vähän traumoja ennen kuin ovat edes maistaneet sitä, Alén totesi.

Läskisoosi
Kuvan läskisoosi valmistettiin Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2018 kokki Kari Aihisen avulla.

Menu Finnjävel -ohjelman ensimmäisessä jaksossa selvitetäänkin Juvalla nimenomaan läskisoosin syvin olemus.

– Perehdytään pääosin läskisoosin tekoon, aina raaka-aineen alkulähteelle asti, eli miten tehdään perinteinen läskisoosi, Tuominen kertoi Uutisaamussa.

Alén kertasi vielä katsojille, mitä perinteinen läskisoosi oikeastaan on.

– Se on lyhyesti sanottuna sianlihakastike. Hyvästä kylkipalasta ja ruskistetusta rasvasta tehty kastike. Ei ole kyllä (läskisoosin) voittajaa oikeasti. Se on ihan törkeän hyvää, kun se on hyvin tehty, Alén ylisti. 

Alén ja Tuominen raottivat Uutisaamussa myös salaisuuden verhoa ravintoloiden menusuunnittelun taustalta. Miten ruokalistat ja ruokalajit oikeastaan suunnitellaan? Katso videolta Henri Alénin ja Tommi Tuomisen haastattelu.

Menu Finnjävel alkaa MTV3-kanavalla ma 25.5. klo 21

Lisää aiheesta:

Sami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"Jaakko Saariluoma yllättyi perunamuusin paremmasta valmistustavasta: "Oikeesti?"Jyrki Sukula tekee paluun Maikkarille! Aloitti tv-kokkina Huomenta Suomessa: "Olin siellä varmaan 15 vuotta putkeen"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Huippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajille
RuokaHenri AlénUutisaamuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"