8:41

Oletko edes maistanut? Henri Alén ylistää suomalaista traumaruokalajia: "Törkeän hyvää, kun se on hyvin tehty"

Ravintoloitsijat ja kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa kertomassa uudesta Menu Finnjävel -ohjelmastaan. Kaksikon kanssa pureuduttiin samalla myös suomalaisiin ruokaklassikoihin, kuten läskisoosiin. 

Muun muassa ravintola Finnjäveliä Helsingissä pyörittävät kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen sukeltavat uutuusohjelmassaan suomalaisten perinneruokien maailmaan. Kaksikko kävi maanantaina MTV:n Uutisaamussa haastateltavana ja kertoi juontaja Ivan Puopololle mietteitään suomalaisista klassikkoruoista. Puopolo muun muassa pohti, onko moni suomalainen edes maistanut perinteistä läskisoosia, vaikka varmasti ovat kuulleet sen nimen. 

Uusi, kuusiosainen Menu Finnjävel -ohjelma sukeltaa Henri Alénin ja Tommi Tuomisen johdolla suomalaisen perinneruuan alkulähteille. Ohjelmassa mennään fine dining -ravintolan kulisseihin katsomaan, miten syntyy Finnjävelin uusi viiden ruokalajin menu.

– Läskisoosi on tuote, jonka nimen kaikki tietävät, mutta se on läskikauhuisille suomalaisille niin karmeaa. Porukalla on ehkä vähän traumoja ennen kuin ovat edes maistaneet sitä, Alén totesi.

Menu Finnjävel -ohjelman ensimmäisessä jaksossa selvitetäänkin Juvalla nimenomaan läskisoosin syvin olemus.

– Perehdytään pääosin läskisoosin tekoon, aina raaka-aineen alkulähteelle asti, eli miten tehdään perinteinen läskisoosi, Tuominen kertoi Uutisaamussa.

Alén kertasi vielä katsojille, mitä perinteinen läskisoosi oikeastaan on.

– Se on lyhyesti sanottuna sianlihakastike. Hyvästä kylkipalasta ja ruskistetusta rasvasta tehty kastike. Ei ole kyllä (läskisoosin) voittajaa oikeasti. Se on ihan törkeän hyvää, kun se on hyvin tehty, Alén ylisti. 

Alén ja Tuominen raottivat Uutisaamussa myös salaisuuden verhoa ravintoloiden menusuunnittelun taustalta. Miten ruokalistat ja ruokalajit oikeastaan suunnitellaan? Katso videolta Henri Alénin ja Tommi Tuomisen haastattelu.

Menu Finnjävel alkaa MTV3-kanavalla ma 25.5. klo 21

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja